Θεοφάνους: Είδα τη μάνα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου

Θεοφάνους: Είδα τη μάνα του Παντελίδη πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου

Ο συνθέτης και στιχουργός για τη σχέση του με τον αείμνηστο τραγουδιστή και το τραγούδι για τα Κατεχόμενα

Για τον Παντελή Παντελίδη, το συμβάν με το τραγούδι του για τα Κατεχόμενα και τις κατάρες που άκουσε για τον ίδιο και τα παιδιά του από την μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή, μίλησε ο Γιώργος Θεοφάνους στην εκπομπή «Super Κατερίνα».

«Δεν το έχω ξαναπεί ποτέ αυτό. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα τη νύχτα που πέθανε ο Παντελής Παντελίδης. Πήγε στην Κύπρο κι έκανε ένα λάθος. Έγραψε ένα τραγούδι, που έλεγε για μια γκόμενα στα Κατεχόμενα. Έκανα μια επιστολή στα media την επόμενη μέρα. Ο Παντελής πάντα ερχόταν και με άκουγε, πάντα του έδινα μικρόφωνο, πάντα τραγουδούσε. Με ρώτησαν πολλές φορές τη γνώμη μου για τον Παντελή και πάντα έλεγα τις καλύτερες κουβέντες», είπε αρχικά ο Γιώργος Θεοφάνους.

Ο στιχουργός και συνθέτης είπε για το τραγούδι του Παντελίδη που προκάλεσε αντιδράσεις: «Σε εκείνη την επιστολή έγραφα ακριβώς αυτό, επειδή δεν έχεις ζήσει τον πόλεμο του ’74, που εγώ τον έζησα, θεωρώ ότι είναι κακή σου στιγμή. Πάρ’ το πίσω, του τύπου… γράφεις τόσες επιτυχίες, δεν έχεις ανάγκη. Δεν ξέρεις πώς θα αντιδράσει ο άλλος που έχει τη μάνα του στα Κατεχόμενα, έχει το σπίτι του από ‘κει, παθιάζεται με αυτό. Η δικιά μου η γενιά παθιάζεται με εκείνο το πράγμα».

«Σας δίνω κανονικά το στόρι, γιατί δεν τον έχω ξαναπεί ποτέ αυτό. Έρχεται η κουμπάρα μου που ήταν υπεύθυνη για τον Παντελή και μου λέει “μίλησα με τον Παντελή και θα το αποσύρει το τραγούδι αύριο και θα ζητήσει και συγγνώμη”. Και λέω όχι να ζητήσει συγγνώμη, απλά συνοπτικά, να τελειώνει το θέμα. Και το πρωί με ξυπνάνε και μου λένε ότι σκοτώθηκε» πρόσθεσε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Καταλήγοντας είπε, σοκάροντας τους συνομιλητές του: «Μετά είδα τη μάνα του πάνω από το μνήμα να καταριέται εμένα και τα παιδιά μου. Να πεθάνουν τα παιδιά μου, για να καταλάβω τον πόνο που πέρασε. Έκλαιγα όλη τη μέρα και έλεγα γιατί; Τα είχε με εμένα και τη Φαίη! Η Φαίη είχε περάσει πολύ δύσκολα».