Θλίψη για την 37χρονη έγκυο που πέθανε από κορονοϊό – Ξεσπά η μητέρα της

Θλίψη για την 37χρονη έγκυο που πέθανε από κορονοϊό – Ξεσπά η μητέρα της

«Πήγαινε στο γυναικολόγο της έλεγε μην το κάνεις μην το κάνεις κόλλησε το κορίτσι μου»

Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος μιας 37χρονης εγκύου στην Κατερίνη ύστερα από μάχη ενός μηνός με τον ιό. Η γυναίκα ήταν ανεμβολίαστη, η μητέρα της ωστόσο να καταγγέλλει ότι η γυναικολόγος της ήταν εκείνη που της είπε να μην κάνει το εμβόλιο.

«Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου;», ανέφερε η μητέρα της 37χρονης.

30 ολόκληρες ημέρες πάλευε για τη ζωή της η 37χρονη έγκυος από την Κατερίνη… όμως δυστυχώς κατέληξε από κορονοϊό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης όπως μετέδωσε το Mega.

Δεκάδες αναπάντητα γιατί βασανίζουν τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης που δεν είχε εμβολιαστεί.

«Πήγαινε στο γυναικολόγο της έλεγε μην το κάνεις μην το κάνεις κόλλησε το κορίτσι μου. Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της», πρόσθεσε η μητέρα της 37χρονης εγκύου.

Από τέλη Σεπτεμβρίου πάλευε με τον κορονοϊό η 37χρονη. Οι γιατροί την υπέβαλαν σε καισαρική για να σώσουν το έμβρυο.

«Πρέπει οι έγκυες να εμβολιαστούν 110 % είναι θέμα και κοινωνικής ευθύνης απέναντι στο μωρό», τονίζει ο Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ Ευάγγελος Παπανικολάου.

Η άτυχη Ελένη αφήνει πίσω της ένα 8χρονο παιδί αλλά και το νεογέννητο που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τη μητέρα του.

«Δεν έχουμε καμία δικαιολογία εμείς οι γιατροί να μην ενημερώνουμε σωστά τις έγκυες . Υπάρχουν πληροφορίες από τα εμβολιαστικά κέντρα που λένε ότι λένε στις έγκυες – είστε έγκυες μην εμβολιάζεστε», σημείωσε η καθηγήτρια μαιευτικής και γυναικολογίας Σοφία Καλανταρίδου.