«Όχι» στις αιτήσεις αποφυλάκισης τριών χρυσαυγιτών

«Όχι» στις αιτήσεις αποφυλάκισης τριών χρυσαυγιτών

Το σκεπτικό του δικαστηρίου

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις για αποφυλάκιση τριών καταδικασμένων χρυσαυγιτών από Πενταμελές Εφετείο Αναστολών.

Ο πυρηνάρχης Περάματος Αν. Πανταζής, που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα αλλά και οι Αν. Αναδιώτης και Αρ. Χρυσαφίτης που έχουν καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προσέφυγαν στην δικαιοσύνη ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης των ποινών του μέχρι το Εφετείο.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών απέρριψαν, κατά πλειοψηφία, το αίτημα του Αν. Πανταζή ο οποίος, μέσω της συζύγου του που κατέθεσε στο δικαστήριο, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας που όπως υποστηρίζει αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος, όσο και δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

Η εισαγγελέας της έδρας Νίκη-Αναστασία Μουζάκη στην αγόρευση της εισηγήθηκε την απόρριψη της αίτησης του εκφράζοντας την άποψη ότι στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος αφεθεί ελεύθερος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μπορούν να αντιμετωπιστούν στη φυλακή ενώ αναφερόμενη στα παιδιά του είπε πως τα προβλήματα τους «δεν φαίνονται να τόσο σοβαρά.» «Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο» κατέληξε η εισαγγελική λειτουργός.

Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για αποφυλάκιση του Αν. Αναδιώτη ο οποίος ζήτησε , μέσω της μητέρας του που εξετάστηκε ως μάρτυρας, να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη του στο Εφετείο προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός. Τέλος, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτο το αίτημα του Αρ. Χρυσαφίτη.