Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα παρά την 15ετή κάθειρξη

Επίθεση με βιτριόλι: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα παρά την 15ετή κάθειρξη

Ακόμα κι αν στο Εφετείο δεν πέσει η ποινή της σε πιο ευνοϊκή τα πραγματικά χρόνια που θα κρατηθεί μέσα είναι πολύ λιγότερα

Τη μέγιστη ποινή κάθειρξης των 15 ετών που προβλέπεται για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Έφη Καρακάντζουλα για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας. Ωστόσο, αυτά δεν είναι και τα χρόνια που θα μείνει μέσα στη φυλακή. Μπορεί να κατέστρεψε τη ζωή της Παλιοσπύρου, αλλά ο πραγματικός χρόνος, με τον οποίο θα είναι κρατούμενη η Κακαράντζουλα προβλέπεται πολύ μικρότερος.

Οι δικαστές , υιοθετώντας της εισαγγελική πρόταση , έκριναν ομόφωνα ένοχη, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, την κατηγορούμενη τόσο για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας όσο και για το πλημμέλημα της απείθειας για το οποίο της επέβαλαν φυλάκιση 6 μηνών.

Η κατηγορούμενη η οποία άκουσε ατάραχη την δικαστική απόφαση, είχε αιτηθεί την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου που στην περίπτωση που το δικαστήριο το είχε αναγνωρίσει θα άλλαζε τα δεδομένα στο πλαίσιο της ποινής που θα της επέβαλλε.

Ωστόσο, αν και η 36χρονη Κακαράντζουλα καταδικάστηκε με την ανώτατη ποινή όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές δεν θα αργήσει να βγει από τη φυλακή. Ακόμη και αν στο Εφετείο δεν υπάρξει καμία αλλαγή και η ποινή της παραμείνει όπως και πρωτόδικα εκείνη, σύμφωνα με νομικούς, με τις ευεργετικές διατάξεις για την έκτιση των 3/5 της ποινής της θα μπορεί να αποφυλακιστεί σε περίπου 5, 5 χρόνια , αν υπολογιστούν και οι ημέρες εργασίας, που μετριούνται ως "διπλές" ημέρες κράτησης.

2
σχόλια
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Ωραία, όμορφα, λαμπρά. Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή της Έφης. 15ετής κάθειρξη. Στην ουσία (αν δεν αλλάξει κάτι στην έφεση) 5 με 5,5 χρόνια πραγματικής φυλάκισης. Αλήθεια το διάστημα που ήταν κρατούμενη μέχρι την ημέρα έκδοσης απόφασης του δικαστηρίου μετράνε; Όπως και να 'χει στα 40 με 41 χρόνια της θα είναι ελεύθερη. Ελεύθερη και ωραία. Να κάνει σχέση, να ερωτευθεί, να φτιάξει την ζωή της όπως εκείνη θέλει. Κι άμα δεν της αρέσει και καμιά από την παρέα του καλού της ξέρει εκείνη. Βιτριόλι κι από δω πάνε κι άλλοι. Την εμπειρία την έχει, το "θάρρος" το έχει καθώς και τον τσαμπουκά. Κύριοι ας το καταλάβουμε όλοι. Στον άνθρωπο πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το "χούι". Η Έφη έδειξε πως της αρέσει να σπέρνει το κακό. Της αρέσει να το "παίζει" τιμωρός. Ο άνθρωπος με τέτοια συμπεριφορά κάνει "μπαμ" από μακριά. Αγαπητή Ιωάννα, κουράγιο και δύναμη. Μας έχεις δείξει ότι διαθέτεις κι απ' τα δύο. Εύχομαι όπως όλοι, να βγεις νικήτρια σε όλες τις "μάχες" που έχεις να δώσεις.

  2. avatar Νικος Καλογεροπουλος

    Ελλας στο μεγαλειο σου, δεκαπεντε 15 χρονια φυλακη που, μενεις μεσα δεκαπεντε ωρες δεκαπεντε μερες, βδομαδες, μηνες,ποτε χρονια αυτο εξαρτατε απο, το ποιος καβαλαει ποιον.

Παρακαλούμε περιμένετε ...