Επίθεση με βιτριόλι – Σάκης Κεχαγιόγλου σε Ιωάννα: «Δεν ανέχομαι το bullying»

Επίθεση με βιτριόλι – Σάκης Κεχαγιόγλου σε Ιωάννα: «Δεν ανέχομαι το bullying»

Δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας η κατηγορούμενη

Να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη αλλά να κρίνουν την Έφη Κακαραντζούλα με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας κάλεσε τους δικαστές ο συνήγορος της Σάκης Κεχαγιόγλου κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας ξεκίνησε την αγόρευση του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου εκφράζοντας για ακόμη μια φορά τη συμπάθεια και την συμπόνια του στην Ιωάννα και σημειώνοντας παράλληλα ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρου υπεράσπισης.

«Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε ο συνήγορος της Έφης Κακαράντζουλα, προκαλώντας από το ακροατήριο την αντίδραση της Ιωάννας και τον κ. Κεχαγιόγλου να απαντά: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε bullying από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης ανέφερε πως η εντολέας του δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και πρόσθεσε πως ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης τους. Όμως, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

«Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας; Προέρχεται από φτωχή οικογένεια, που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με το μισθό της. Για το λόγο αυτό η υπεράσπιση δε θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο κ. Κεχαγιόγλου σημείωσε ότι αν και η εντολέας του πολλές φορές ζήτησε συγνώμη για την πράξη της χαρακτηρίζεται μέχρι σήμερα αμετανόητη. Μετά τον Σάκη Κεχαγιόγλου τη σκυτάλη θα πάρει ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης της 36χρονης κατηγορούμενης ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο το δικαστήριο εκδώσει σήμερα την απόφαση του.