Λάκης Γαβαλάς: Στη φυλακή οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν πολύ κακοί για μένα

Λάκης Γαβαλάς: Στη φυλακή οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν πολύ κακοί για μένα

Ο σχεδιαστής μόδας μίλησε για το βιβλίο του και επεσήμανε τα τρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι

Για το βιβλίο του μέσω του οποίου όπως είπε, θέλει να στείλει στους αναγνώστες μήνυμα για το πώς θα ξεπερνάνε τις δυσκολίες και για το πώς ο ίδιος αντιμετώπισε την φυλακή, μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» ο Λάκης Γαβαλάς.

Ο σχεδιαστής μόδας αναφερόμενος στην αυτοβιογραφία του, σχολίασε πως: «Δεν έκανα ένα βιβλίο, για να αισθανθώ συγγραφέας ή οτιδήποτε. Και από την άλλη πλευρά δεν ξέρω, αν αφορά ή όχι η ζωή μου τους ανθρώπους. Όμως, μέσα από τη ζωή μου, που έχω περάσει πάρα πολλά πράγματα, είναι χρήσιμο κάποιοι άνθρωποι να ξέρουν, να βάζουν πάνω απ’ όλα την αισιοδοξία, την αγάπη και το πείσμα. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που θέλω να δείξω μέσα από το βιβλίο, σε όποιον ευγενικά θα το αγοράσει».

Ο Λάκης Γαβαλάς αναφέρθηκε και στην περίοδο παραμονής του στη φυλακή όπου εξέτισε ποινή για χρέη προς το Δημόσιο. Ο ίδιος επισήμανε ότι, συγκεκριμένα, κατά το πρώτο τρίμηνο στη φυλακή «κατέρρευσε η προσωπικότητά μου».

«Στη φυλακή, οι τρεις πρώτοι μήνες ήταν πολύ κακοί για μένα γιατί καταλαβαίνεις ότι κατέρρευσε όλη μου η προσωπικότητα και δεν έφταιγα εγώ. Όταν όμως τρεις μήνες, είδα εκεί άλλες προσωπικότητες, σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να σκάσω και είμαι μια χαρά. Δεν ιδρυματοποιούμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι πολύ τρελός για να ιδρυματοποιηθώ, αλλά δεν πέφτω και σε μια κατάθλιψη, γιατί εκεί μπαίνει η ταχύτητα του πείσματος» ανέφερε συγκεκριμένα ο Λάκης Γαβαλάς και πρόσθεσε: «Αυτό θέλω να πω στον κόσμο. Το πείσμα. Αλλά το πείσμα έχετε μέσα από τη γνώση, μέσα από μια ταλαιπώρια, είτε άδικη είτε δίκαιη που έρχεται. Και πεισμώνεις και πας… Αλλιώς καταλήγεις στα φαρμακεία»