Βόλος: 56χρονος έχασε την όραση του από γροθιά που δέχθηκε στο μάτι

Βόλος: 56χρονος έχασε την όραση του από γροθιά που δέχθηκε στο μάτι

Ο νεαρός φορούσε ένα μεγάλο δαχτυλίδι

Ένας 56χρονος άνδρας παρουσίασε απώλεια όρασης ο οποίος δέχτηκε από νεαρό γροθιά στο μάτι όταν προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Ο άνδρας δέχτηκε από τον νεαρό γροθιά στο μάτι και λόγω ενός μεγάλου δαχτυλιδιού που φορούσε στο χέρι, τον τραυμάτισε βαριά.

Το επεισόδιο είχε γίνει στις 4 Οκτωβρίου, στις 11 το βράδυ σε καφενείο στον Βόλο, όπου ο νεαρός κατηγορούμενος βρισκόταν σε υπερδιέγερση και ξαφνικά, άρχισε να φωνάζει. Ο 56χρονος πήγε να τον ηρεμήσει, αλλά ο νεαρός γύρισε και τον χτύπησε με το ογκώδες δαχτυλίδι του φορούσε στο αριστερό μάτι, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει επικίνδυνη σωματική βλάβη όπως αναφέρει το magnesianews.gr.

Ο 56χρονος, πήγε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και μετά από σχετική εξέτασή του, διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, κρίθηκε αναγκαία η άμεση διακομιδή του με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου νοσηλεύτηκε και έγιναν εσωτερικά ράμματα στο μάτι του.

Χθες η υπόθεση εκδικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου ο μάρτυρας εμφανίστηκε, χωρίς να έχει όραση από το αριστερό μάτι, ενώ οι γιατροί ελπίζουν σε μερική αποκατάσταση της όρασης μετά από ένα διάστημα.

Ο παθών κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι γνώριζε τον κατηγορούμενο και τον παρακολουθούσε για να μην κάνει κακό σε άνθρωπο.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι ενώ βρισκόταν στο κατάστημα αισθάνθηκε ένα σπρώξιμο από πίσω και γύρισε με απλωμένο το χέρι, με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει στο μάτι με το δάχτυλο που φορούσε το δαχτυλίδι, χωρίς να έχει πρόθεση να του ρίξει γροθιά.

Ο κατηγορούμενος είπε ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και ζήτησε την εκούσια νοσηλεία του σε ψυχιατρική κλινική, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης επιχείρησε να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο, κάτι όμως που δεν δέχτηκε το Δικαστήριο.

Τελικά, ο 28χρονος καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 μηνών με αναστολή, παρά την πρόταση του εισαγγελέα για φυλάκιση χωρίς αναστολή και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Το δε αίτημα εκούσιας νοσηλείας που ζήτησε, θα εξεταστεί από την Εισαγγελία Βόλου.