Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάει Super Puma στην Κέρκυρα για απεγκλωβισμούς

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πάει Super Puma στην Κέρκυρα για απεγκλωβισμούς

Και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από τα Γιάννενα

Η κατάσταση στην Κέρκυρα είναι πολύ δύσκολη από την κακοκαιρία «Μπάλλος». Με δηλώσεις της στο kerkyrasimera.gr στην Κέρκυρα πηγαίνει Super Puma με ειδικά εκπαιδευμένους για να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που έχουν εγκλωβιστεί για ώρες στα πλημμυρισμένα σπίτια τους στην περιοχή της Μεσογγής. Παράλληλα, καταφθάνουν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και βοήθεια από τα Γιάννενα, καθώς και ένα ερπυστριοφόρο στο λιμάνι της Λευκίμμης.

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, η οποία επιστρέφει στο νησί, καθώς έλειπε Θεσσαλονίκη για το συνέδριο της ΚΕΔΕ, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, με την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον υπουργό Μ. Βορίδη προκειμένου να παρασχεθεί οικονομική ενίσχυση ως έκτακτη επιχορήγηση για τις καταστροφές που έχουν συμβεί στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την ίδια, όλοι οι υπουργοί και οι υπηρεσίες της Κυβέρνησης με τους οποίους ήρθε σε επαφή, ανταποκρίθηκαν θετικά στα αιτήματα της κας. Υδραίου. Άλλωστε, η ανταπόκριση είναι άμεση αφού σε λίγη ώρα (περίπου στις 19:30) ξεκινάει η άφιξη βοήθειας στο νησί. Πρώτη προτεραιότητα είναι απεγκλωβισμός, τονίζει. Σ

Στη συνέχεια τόνισε, ότι και αύριο θα είναι μια ακόμη δύσκολη ημέρα, αφού η ίδια θα είναι παρούσα παντού και το σύνολο των συνεργείων του δήμου θα βγει να καταγράψει τις ζημιές μια προς μία με σκοπό να είναι συγκεκριμένο το αίτημά της για έκτακτη οικονομική ενίσχυση των δήμων της Κέρκυρας για την αποκατάσταση των ζημιών.