Κακοκαιρία: Επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για Θεσπρωτία, Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Κακοκαιρία: Επείγουσα ειδοποίηση από την Πολιτική Προστασία για Θεσπρωτία, Κέρκυρα και Κεφαλονιά

Δόθηκαν οδηγίες στους πολίτες πώς να προστατευτούν

Από την Πολτική Προστασία ενημερώθηκαν οι κάτοικοι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας να προσέχουν για την κακοκαιρία «Αθηνά» που έρχεται. Γι' αυτό απεστάλησαν μηνύματα από το 112 στους πολίτες της Θεσπρωτίας, της Κέρκυρας και της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, προειδοποίηση για ακραία καιρικά φαινόμενα απέστειλε στις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, το 112 στα κινητά τηλέφωνα των κατοίκων της Θεσπρωτίας.
Ο νόμος αναμένεται να είναι από τους πρώτους που θα πληγεί από το κύμα κακοκαιρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να υποχωρήσουν αργά το μεσημέρι της Πέμπτη.

Οι κάτοικοι των δύο νησιών έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους, με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή που πρόκειται να πλημμυρίσουν, καθώς και να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο.

Σύμφωνα με το kefaloniapress.gr, οι κάτοικοι έλαβαν το μήνυμα στα κινητά τους λίγο μετά τις 22:00.

Γι' αυτό και τα σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στην Κέρκυρα και στους Παξούς.

Σήμερα εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την κακοκαιρία που από σήμερα το βράδυ θα χτυπήσει αρχικά τη βορειοδυτική Ελλάδα και σταδιακά τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις.

Από την πλευρά της η πολιτική προστασία δημοσίευσε οδηγίες προς τους πολίτες ώστε να προστατευθούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.