Οικογένεια Παύλου Φύσσα: Να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: Να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας

Ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις Μπογδάνου και τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο

Την αντίδραση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα προκάλεσαν οι πρόσφατες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του πρώην -πλέον- βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπογδάνου και τα επεισόδια από ομάδα ακροδεξιών ατόμων σε αντιφασιστική εκδήλωση στο Νέο Ηράκλειο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης κατά της Χρυσής Αυγής, η οικογένεια του αδικοχαμένου από τα χέρια χρυσαυγιτών ράπερ κάνει έμμεση αναφορά στα δύο παραπάνω γεγονότα και καλούν σε επαγρύπνηση απέναντι στην αναβίωση της νεοναζιστικής βίας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μας δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία.

Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας.

Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών.

Οικογένεια Παύλου Φύσσα»