Ιατροδικαστής για επίθεση με βιτριόλι: Από τύχη ζει η Ιωάννα – Για δευτερόλεπτα η έκβαση θα ήταν διαφορετική

Ιατροδικαστής για επίθεση με βιτριόλι: Από τύχη ζει η Ιωάννα – Για δευτερόλεπτα η έκβαση θα ήταν διαφορετική

«Είχε βλάβη περιστοματικά από τύχη δε το εισέπνευσε και δεν το κατάπιε»

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος κατέθεσε χθες στο δικαστήριο μαζί με τους γιατρούς της Ιωάννας Παλιοσπύρου και επανέλαβε ότι η τύχη ήταν με το μέρος του θύματος.

«Για δευτερόλεπτα η έκβαση θα ήταν διαφορετική. Ήταν εκπληκτικό που η Ιωάννα βρήκε εφεδρείες ώστε να διανύσει αυτά τα σωτήρια 20 μέτρα ως το φαρμακείο για να πλυθεί και να πετάξει τον κίνδυνο θανάτου», είπε ο ιατροδικαστής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

‘Οπως επισημαίνει ο κ. Τσαντίρης ήταν πολύ μεγάλη η συγκέντρωση του οξέως (96-98%) και μπορούσε να αποβεί θανατηφόρα είτε από εισπνοή (αναπνευστική βλάβη), είτε από κατάποση που από τύχη απέφυγε.

«Είχε βλάβη περιστοματικά από τύχη δε το εισέπνευσε και δεν το κατάπιε, ενώ και η διάβρωση στον τράχηλο και σε ζωτικά αγγεία απειλούσε με κατακλυσμιαία αιμορραγία», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσαντίρης επανέλαβε ότι το μπουκάλι χωρίς στόμιο που χρησιμοποιήθηκε για να μην μείνει σταγόνα που να μην ριχτεί στο θύμα και η στοχευμένη επίθεση από τόσο κοντά «με οξύ που διαβρώνει και μέταλλο», είναι στοιχεία πρωτοφανή στην Ελλάδα.