Σωφρονιστικός υπάλληλος πήρε 1.000 ευρώ για να εισάγει κινητό στη φυλακή

Σωφρονιστικός υπάλληλος πήρε 1.000 ευρώ για να εισάγει κινητό στη φυλακή

Ο 61χρονος προσφέρθηκε να προμηθεύσει σε αλλοδαπό κρατούμενο ναρκωτικά, αλκοόλ ή τηλέφωνο

Ένας 61χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που υπηρετεί σε Κατάστημα Κράτησης στην Κεντρική Ελλάδα, συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος.

Ο επίορκος υπάλληλος, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία, προσέγγισε αλλοδαπό κρατούμενο γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να του προμηθεύσει εντός της φυλακής για λογαριασμό του, χασίς, αλκοόλ ή κινητό τηλέφωνο, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο κρατούμενος ενημέρωσε τις Αρχές και στη συνέχεια αιτήθηκε παράνομη εισαγωγή κινητού τηλεφώνου από τον 61χρονο έναντι 1.000 ευρώ, αντί 1.500 που αρχικά του είχε απαιτήσει ο 61χρονος. Η συμφωνία έκλεισε και ο σωφρονιστικός υπάλληλος έδωσε συγκεκριμένες οδηγίες στον αλλοδαπό κρατούμενο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης εκδόθηκαν ειδικές ανακριτικές πράξεις, ενώ η σύλληψη του σωφρονιστικού υπαλλήλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ελεγχόμενης συναλλαγής, που έγινε στο τοπικό ΚΤΕΛ με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία παρέδωσε αστυνομικός της Υπηρεσίας. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος, αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το σχηματισμό ποινικής δικογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...