Επίθεση με βιτριόλι: Η καθηλωτική κατάθεση ψυχής της Ιωάννας – «Θα βγει από την φυλακή και θα με αποτελειώσει»

Επίθεση με βιτριόλι: Η καθηλωτική κατάθεση ψυχής της Ιωάννας – «Θα βγει από την φυλακή και θα με αποτελειώσει»

«Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί»

Ψυχρή και ανέκφραστη εμφανίστηκε στο δικαστήριο η 36χρονη που κατηγορείται  για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Στην χθεσινή κατάθεση της η Ιωάννα μίλησε με συγκλονίστηκες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, αναφερόμενη στους πόνους και τους φόβους της που εξακολουθούν να την βασανίζουν. Η 36χρονη άκουσε ανέκφραστη  την μαρτυρία της Ιωάννας και όχι μόνο δεν ένιωσε την ανάγκη, έστω και την ύστατη στιγμή, να ζητήσει συγγνώμη για το κακό που έκανε αλλά επιχείρησε με τα λόγια της να ενισχύσει τα σενάρια που θέλουν πίσω από την αποτρόπαια πράξη της να βρίσκεται ένα μυστικό το οποίο οι δυο πρωταγωνίστριες κρατούν επτασφράγιστο. «Ξέρω ότι αυτό που έχει γίνει δεν είναι αποδεκτό, αλλά εσύ Ιωάννα γνωρίζεις γιατί έχει γίνει όλο αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να της αφαιρέσω τη ζωή» είπε απευθυνόμενη στο «θύμα» όπως αποκάλεσε την Ιωάννα.

«Θα βγει από την φυλακή και θα με αποτελειώσει»

Ήταν ένα παιχνίδι εντυπώσεων αλλά η Ιωάννα σήκωσε το γάντι κατηγορώντας την 36χρονη ότι «παίζει θέατρο». Μέσα από τα λόγια της κατηγορούμενης η Ιωάννα φαίνεται πως ξεχώρισε και πάλι την απειλή σημειώνοντας πως «δεν  υπάρχει ίχνος μεταμέλειας». «Πιστεύω πως όταν βγει από τη φυλακή και πέντε και δέκα χρόνια να μείνει στη φυλακή όταν θα βγει θα θελήσει να με αποτελειώσει» είπε σε δηλώσεις της και διεμήνυσε στην κατηγορούμενη  «να σταματήσει να υποτιμά τη νοημοσύνη μου , του δικαστηρίου και της κοινής γνώμης».

Η 36χρονη, η οποία δέχτηκε τα πυρά της Ιωάννας και της οικογένειας της, δεν έριξε ούτε ένα βλέμμα στο θύμα της που την προειδοποίησε: «Εδώ θα μείνω δε θα φύγω. Ό, τι και να κάνεις έχεις ξεφτιλιστεί».

Η κατηγορούμενη, η οποία φαινόταν εντελώς αποστασιοποιημένη, εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά της τα οποία, όμως, θα κληθεί να ανοίξει κατά τη διάρκεια της απολογίας της. Εκείνη είναι η στιγμή που η ίδια πρέπει να απαντήσει στα «γιατί» της Ιωάννας και να αποκαλύψει αυτό που υπονοεί ότι όπλισε το χέρι της.

Χθες όμως ήταν η ημέρα της Ιωάννας που συγκλόνισε με την μαρτυρία της. Με αξιοθαύμαστη δύναμη κατάφερε να σταθεί στο βήμα του μάρτυρα και να μιλήσει για τις δραματικές στιγμές που έζησε μετά την επίθεση που δέχτηκε αλλά και τον αγώνα της να αντέξει, λέγοντας, μάλιστα, πως σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή της. Τα εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και το σώμα της θα μαρτυρούν τον τρόμο που έζησε από την επίθεση η οποία την άφησε με μια μόνιμη αναπηρία, ανίκανη να εργαστεί και να έχει μια φυσιολογική ζωή.

«Για να αντέξω προσπαθούσα να κοροϊδέψω εαυτό μου. Ότι ζω ένα όνειρο. Το βράδυ μετά τις 9 αφού πέρασαν όλοι οι γιατροί έλεγα «Ιωάννα θα ξυπνήσεις. Προσπαθούσα να με πείσω για να αντέξω ότι τα όνειρα μου είναι πραγματικά και η πραγματικότητα είναι ο εφιάλτης» είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο. Ο τρόμος την ακολουθούσε σε κάθε της βήμα καθώς η πεποίθηση της ότι ο στόχος της κατηγορούμενης ήταν να την δει νεκρή της δημιούργησε ανασφάλεια.

«Αντί να πει τι πήγα και έκανα ενθαρρύνεται ακόμη περισσότερο και αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που δεν πτοείται που γίνεται ακόμη χειρότερος. Αυτό είναι που με φοβίζει. Και δε ξέρω ακόμη ούτε τα κίνητρα ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν γιατί υπάρχουν και άλλοι. Σίγουρα ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει» ανέφερε.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Τρίτη με καταθέσεις μαρτύρων. Η Ιωάννα έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι παρούσα σε όλες τις συνεδριάσεις ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει η κατηγορούμενη