Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από σήμερα – Όσα απαγορεύεται να κάνουμε

Ώρες κοινής ησυχίας: Αλλάζουν από σήμερα – Όσα απαγορεύεται να κάνουμε

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης

Από σήμερα, 1η Οκτωβρίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας καθώς ξεκινά η χειμερινή περίοδος. Οι ώρες κοινής ησυχίας μέχρι τις 31 Μαρτίου είναι από τις 15:30 έως τις 17:30 και από τις 22:00 έως τις 07:30.

Κατά τη θερινή περίοδο, οι ώρες κοινής ησυχίας είναι από 15:00 έως 17:30 και από 23:00 έως 07:00.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην Αστυνομία για βεβαίωση της παράβασης, καθώς και να υποβάλλουν Έγκληση σε βάρος των παραβατών.

Τι απαγορεύεται να κάνουμε κατά τις ώρες της κοινης ησυχίας

Κατά τις ώρες κοινής ησυχίας απαγορεύονται οι εξής δραστηριότητες:

  • Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.
  • Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.
  • Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.
  • Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.
  • Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.
  • Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Παρακαλώ μία παρατήρηση. Τα μικρής ιπποδύναμης μηχανάκια (κοινώς παπάκια) με κομμένη την εξάτμιση τα οποία περιφέρονται στις γειτονιές με τέρμα το γκάζι επιτρέπονται; Πώς εξηγείται να κυκλοφορούν ανενόχλητα μέσα στις γειτονιές; Πιστεύω να καταλαβαίνουμε τι εννοώ. Σε πετάει ο θόρυβος απ' το κρεβάτι. Δυστυχώς δεν υπάρχει 1) Σεβασμός προς τον συμπολίτη από τους 15-18χρονους που κάνουν την επανάστασή τους με αυτόν τον τρόπο 2) δεν υπάρχει αστυνόμευση στις γειτονιές και κυρίως δεν υπάρχει τιμωρία. Παράδειγμα, εδώ στο Πέραμα μετά τις 10 το βράδυ συμμορία ολόκληρη παιδιών προαναφερθήσας ηλικίας οργώνει τις γειτονιές δημιουργώντας τεράστια δυσφορία στους κατοίκους που θέλουν να χαλαρώσουν στο μπαλκόνι τους το καλοκαίρι. Έχουν γίνει κινήσεις διαμαρτυρίας. <> η απάντηση του αξιωματικού υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος της περιοχής. Να είναι καλά όλοι τους.-

Παρακαλούμε περιμένετε ...