Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του «Μεταξά»: Έχουμε μείνει με 4 αναισθησιολόγους για τα χειρουργεία

Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του «Μεταξά»: Έχουμε μείνει με 4 αναισθησιολόγους για τα χειρουργεία

«Αυτοί που θα έπρεπε να κάνουν επέμβαση σε μια εβδομάδα, θα μπουν σε 15 μέρες»

Το νοσοκομείο Μεταξά, ξεκίνησε τη χρονιά με 12 αναισθησιολόγους και χειρουργικά τραπέζια και σήμερα καλείται να αντιμετωπίσει σοβαρά χειρουργικά περιστατικά με μόλις 4 αναισθησιολόγους.

«Οι ασθενείς έρχονται με αγωνία και τους λέμε ότι χρειάζεστε χειρουργείο και ύστερα τους ζητάμε να περιμένουν γιατί δεν έχουμε τραπέζια. Από την μία δηλαδή αισθάνονται ικανοποίηση ότι βρήκαν τον γιατρό να κάνουν το χειρουργείο και από την άλλη αρχίζουν τις ερωτήσεις, αν είναι επείγον γιατρέ και τι να τους πεις», είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας την κατάσταση στο Νοσοκομείο Μεταξά, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, Παύλος Σαρώφ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Μετά το Πάσχα έγιναν κάποιες αποσπάσεις αναισθησιολόγων στα νησιά για να καλύψουν ανάγκες, εξήγησε ο κ. Σαρώφ, που είχε σαν αποτέλεσμα, να παραιτηθούν πέντε. «Οπότε πέσαμε στους επτά. Η μία αναισθησιολόγος διορίστηκε σε ένα νοσοκομείο και έφυγε, οπότε αναγκαστήκαμε τα τραπέζια μας να τα κάνουμε τρία. Μία ακόμα αναισθησιολόγος αρρώστησε σοβαρά και πήρε αναρρωτική άδεια για έναν μήνα. Και ήρθε και άλλο χαρτί από την Περιφέρεια να πάει άλλη αναισθησιολόγος, να πάει στην Λήμνο. Και βρεθήκαμε με τέσσερις αναισθησιολόγους».

Στο νοσοκομείο Μεταξά, γίνονται πολύ εξειδικευμένες επεμβάσεις για τον καρκίνο που κάνουν λίγα νοσοκομεία, χρειάζονται εξειδικευμένοι αναισθησιολόγοι που δεν αναπληρώνονται εύκολα, σημείωσε ο κ. Σαρώφ.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου πήρε την διαβεβαίωση από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, ότι εντός της άλλης εβδομάδας, θα έρθουν 3 αναισθησιολόγοι με αποτέλεσμα να μπορούμε να ανοίξουμε 4 τραπέζια από τα 6. Ενώ τώρα έχουμε ένα. Αυτοί που πρέπει να μπουν άμεσα στο χειρουργείο, θα μπουν. Αυτοί που θα έπρεπε να κάνουν επέμβαση σε μια εβδομάδα, θα μπουν σε 15 μέρες».