Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Θρήνος για τον θάνατο του 62χρονου – Στους 20 οι τραυματίες

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Θρήνος για τον θάνατο του 62χρονου – Στους 20 οι τραυματίες

Στο Αρκαλοχώρι που βρίσκεται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, εκτιμάται ότι υπέστησαν ζημιές το 60% των κτιρίων - Δείτε φωτογραφίες

Θρήνος επικρατεί στο Ηράκλειο και κυρίως στο χωριό Μάρθα του δήμου Βιάννου, από όπου κατάγεται ο 62χρονος Ιάκωβος Τζαγκαράκης, που καταπλακώθηκε και έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια του σεισμού των 5,8 Ρίχτερ σήμερα το πρωί, ενώ σε 20 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων με ελαφριές εκδορές.

Ο 62χρονος έχασε τη ζωή του ενώ εκτελούσε εργασίες στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, καθώς κατέρρευσε ο τρούλος και καταπλακώθηκε από τα συντρίμμια. Η είδηση συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Βιάννου, καθώς ο Ιάκωβος Τζαγκαράκης υπήρξε ποδοσφαιριστής του Πατούχα αλλά και παράγοντας τόσο στην ομάδα της Άνω Βιάννου, όσο και στον Πήγασο Εμπάρου, επί σειρά ετών. Σημειώνεται ότι, αν και αρχικά έγινε γνωστό ότι ο γιος του 62χρονου είχε τραυματιστεί και είχε μεταφερθεί στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.

Μεγάλες καταστροφές στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ηρακλείου, οι καταστροφές που προκλήθηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, εκτιμάται ότι αφορούν στο 60% των κτιρίων.

Σύμφωνα με το flashnews, οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό, είναι το Αρκαλοχώρι, το Θράψανο, το Ζωφόρι, τα Παρουσοχώρια όπου έπεσε η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής και το Καστέλι όπου σημειώθηκαν ζημιές στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου.