Κορονοϊός: Ξεκίνησε το κυνηγητό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα fake news

Κορονοϊός: Ξεκίνησε το κυνηγητό η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα fake news

Άμεσα τα πορίσματα, τα οποία αναμένονται μέχρι την Τρίτη

Σε πράξη προχωράει η απόφαση του Τάκη Θεοδωρικάκου να κυνηγήσουν οι αρχές όσοι διαδίδουν fake news για τον κορονοϊό, όπως επιβεβαίωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με ανακοίνωση πουν εξέδωσε.

«Ακολουθώντας την εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, η υπηρεσία μας εργάζεται εντατικά για τη διερεύνηση περιπτώσεων στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίες παραβιάζουν τη νομοθεσία σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία», τονίζει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ανακοίνωσή της, ενώ αναφέρει ότι «τα πορίσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021».

Μάλιστα, νωρίτερα το πρωί σήμερα, ο υπουργός τόνισε ότι όλα αυτά πρέπει να πάνε στη δικαιοσύνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μέσα σε λίγες ώρες οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν συνολικά 7 ιστολόγια και προσωπικά προφίλ που προτρέπουν πολίτες να αψηθούν τα μέτρα για τον κορονοϊό προτείνοντας λύσεις για να μην υποστούν τις συνέπειες. Μένει να ταυτοποιήσουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη για να σχηματίσουν και την πρώτη δικογραφία.

Για όλες τις περιπτώσεις θα ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές, που θα χαρακτηρίσουν τα αδικήματα προκειμένου η δικογραφία να πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.