Θεοδωρικάκος για κορονοϊό και fake news: Όλες οι υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη

Θεοδωρικάκος για κορονοϊό και fake news: Όλες οι υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη

Αποφασισμένος να παταχθεί το φιανόμενο είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τέλος στα fake news για τον κορονοϊό και τα εμβόλια που διαδίδουν μέσω του διαδικτύου επιτήδειοι θέλει να βάλει η κυβέρνηση. Θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, την ασφάλεια και το κράτος, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε δήλωση του στην εκπομπή «Καλημέρα», ο υπουργός τόνισε ότι «δε θα επιστρέψουμε σε ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση, τον παραλογισμό ή κάθε είδους ιδιοτέλεια να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία» και υπογράμμισε ότι όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη».

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι οι πολίτες συνδράμουν το έργο των αρχών για τον εντοπισμό τέτοιων περιπτώσεων.

Αναλυτικά όσα είπε ο υπουργός:

«Έδωσα εντολή στον επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος να συγκεντρώσει από το διαδίκτυο και τα social media όλα τα στοιχεία που αφορούν σε δράσεις παρακίνησης των πολιτών, εναντία στη δημοσία υγεία, τη δημοσία ασφάλεια και το κράτος.

Η χώρα έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά, με ασφάλεια, με ενότητα και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε διάφορες ομάδες που καθοδηγούνται από την ανευθυνότητα, την οπισθοδρομική στάση και τον παραλογισμό ή και κάθε είδους ιδιοτέλεια, να δημιουργήσουν αναστάτωση στην κοινωνία. Όλες οι σχετικές υποθέσεις πρέπει να πάνε αμέσως στη δικαιοσύνη. Και η ενημέρωση που έχω είναι ότι μετά την ανακοίνωση μας υπάρχουν πολλοί πολίτες που συμβάλλουν στην ανάδειξη τέτοιων περιπτώσεων.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...