Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών για τον αρνητή πατέρα ενός μαθητή δημοτικού

Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών για τον αρνητή πατέρα ενός μαθητή δημοτικού

Με τριετή αναστολή, όπως αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο

Δεν γλίτωσε την ποινή φυλάκισης αρνητής του κορονοϊού και πατέρας μαθητή. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε 15 μηνών φυλάκιση με τριετή αναστλή στον 37χρονο πατέρα, ο οποίος ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test. Κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσίας και για έργω εξύβρισης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του grtimes.gr.

«Δεν θα παραστώ . Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες».

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self test. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν».

Ο κατηγορούμενος προκάλεσε επεισόδιο στο 2ο δημοτικό σχολείο της Θέρμης, σήμερα το πρωί.

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε την διευθύντρια του σχολείου , ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...