«Χωματερή» ο Θερμαϊκός: «Βρήκαμε απίστευτα πράγματα» – Δείτε τις εικόνες

«Χωματερή» ο Θερμαϊκός: «Βρήκαμε απίστευτα πράγματα» – Δείτε τις εικόνες

«Σε κάθε μας εξόρμηση ανακαλύπτουμε και νέες εστίες σκουπιδιών»

Κομμάτια από βάρκες, πλαστικούς σωλήνες, ξύλα, λαμαρίνες, ελαστικά αυτοκινήτων παπούτσια, παντόφλες, βαρέλια, δίχτυα, απόχες, ήταν μόνο μερικά από τα απορρίμματα που περισυνέλλεξαν χθες, Σάββατο (18/09) μέλη της ομάδας «Εχεδώρου Φύσις» από παράκτιες περιοχές του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, η περισυλλογή των απορριμμάτων διενεργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης με το όνομα «Ποδηλατοκαθαρισμός» στην οποία πήραν μέρος περίπου 40 άτομα.

«Βρήκαμε απίστευτα πράγματα κατά τη διάρκεια της δράσης που διοργανώθηκε χθες, Σάββατο (18/9) αλλά που είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί» τόνισε στο τοπικό μέσο, το μέλος της ομάδας «Εχεδώρου Φύσις», Πασχάλης Πασχαλίδης.

Η πορεία με τα ποδήλατα ξεκίνησε το πρωί από τον δήμο Δέλτα και ακολούθησε πορεία 14 χιλιομέτρων προς το -όμορφο και με θέα προς τη Θεσσαλονίκη- παράκτιο τμήμα του Καλοχωρίου από όπου έγινε ο καθαρισμός του Θερμαϊκού.

Επιπλέον αν και η ομάδα έχει αναπτύξει ανάλογες δράσεις στο παρελθόν που έχουν δώσει πνοή στην περιοχή, εν τούτοις «σε κάθε μας εξόρμηση ανακαλύπτουμε και νέες εστίες σκουπιδιών. Και δεν πρόκειται για παλιά απορρίμματα που δεν έχουμε καθαρίσει, αλλά για νέες εστίες από ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τη μόλυνση που προκαλούν στο περιβάλλον και συνεχίζουν να πετούν τα σκουπίδια και τα μπάζα τους, μολύνοντας το τοπίο» εξηγεί ο κ. Πασχαλίδης.

Στο πλαίσιο αυτό «οι δράσεις μας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα με αμείωτους ρυθμούς. Σαν ομάδα διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας ότι έχουμε ακόμη πολλά σημεία που χρήζουν καθαρισμού σε όλο το μήκος του παράκτιου τμήματος, γι’ αυτό και συνεργασία με τις ομάδες που μας στηρίζουν, θα οργανώσουμε σύντομα νέες δράσεις σε αυτή την πολύπαθη περιοχή» καταλήγει το μέλος του «Εχεδώρου Φύσις».