Βόλος: Οσμή σκανδάλου με ιδιώτη γιατρό – Έδωσε πανομοιότυπες «γνωματεύσεις» για εξαίρεση από τον εμβολιασμό

Βόλος: Οσμή σκανδάλου με ιδιώτη γιατρό – Έδωσε πανομοιότυπες «γνωματεύσεις» για εξαίρεση από τον εμβολιασμό

Αναμένεται αναφορά στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για τη δράση του

Μια νέα υπόθεση με οσμή σκανδάλου βλέπει το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την προσπάθεια ορισμένων υπαλλήλων να αποφύγουν τον εμβολιασμό χωρίς να τεθούν σε αναστολή, όπως προβλέπεται σε κλάδους όπου ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το taxydromos.gr, «φάμπρικα» φέρεται να έχει στήσει Βολιώτης ιδιώτης γιατρός, δίνοντας πανομοιότυπες «γνωματεύσεις» για εξαίρεση από τον εμβολιασμό κατά σε υπαλλήλους που πληρώνονται από το δημόσιο, προκειμένου να τον αποφύγουν τον και να παραμένουν στην εργασία τους, όταν τεθεί ζήτημα αποχώρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, στα χέρια του «εργοδότη» (με την ευρύτερη έννοια της ιδιότητας που δίνεται στον όρο) βρίσκονται ήδη τρεις πανομοιότυπες ιατρικές γνωματεύσεις. Οι δύο αφορούν στον ίδιο φορέα και η τρίτη σε υπηρεσία «συγγενική» με τον φορέα.

Ο συγκεκριμένος γιατρός φέρεται να «βεβαιώνει» ότι θα πρέπει οι συγκεκριμένοι να εξαιρεθούν από τη διαδικασία του εμβολιασμού, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με το ίδιο μέσο, μεταξύ των προβλημάτων που επικαλείται ο γιατρός για να τους «απαλλάξει» είναι η... υψηλή αρτηριακή πίεση.

Και αυτό ενδεχομένως δεν θα κινούσε υποψία, αν η γνωμάτευση δεν ήταν «καρμπόν» για τρεις διαδοχικά ανθρώπους οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες σχεδόν κάτω από την ίδια στέγη.

Σύμφωνα με πηγές του τοπικού μέσου, οι τρεις συγκεκριμένες γνωματεύσεις θα τεθούν υπόψη του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας. Μαζί θα υποβληθεί και αναφορά της αρχής που προΐσταται των τριών υπαλλήλων που αξιώνουν να μην υποστούν καμία κύρωση επειδή δεν θα εμβολιαστούν, προσκομίζοντας «ύποπτες» ιατρικές βεβαιώσεις.