Επίθεση με βιτριόλι: Πώς σκιαγραφούν την προσωπικότητα της κατηγορούμενης φίλη και συνάδελφός της

Επίθεση με βιτριόλι: Πώς σκιαγραφούν την προσωπικότητα της κατηγορούμενης φίλη και συνάδελφός της

Οι περιγραφές των δύο γυναικών για τον τρόπο σκέψης και την συμπεριφορά της 36χρονης

Την προσωπικότητα της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου σκιαγράφησαν μιλώντας στο Mega μία φίλη της και μία συνάδελφός της, αποκαλύπτοντας ότι έχει έλλειψη ενσυναίσθησης.

Η φίκη της 36χρονης, η οποία όπως είπε, είχε συχνές επαφές μαζί της, γνώριζε ότι η καθ’ ομολογίαν δράστης επισκεπτόταν συχνά χαρτορίχτρες, για να της πουν το μέλλον και περιγράφει την κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα, ως μια δυναμική γυναίκα, της οποίας όμως, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «κολλούσε το μυαλό της».

«Δεν θέλω το κακό της, αλλά "κόλλαγε" το κεφάλι της. Αν είχε ανθρώπους δίπλα της, να τη συμβουλέψουν, να της βάλουν μια φωνή και να τη συνεφέρουν, συνερχόταν. Αν τώρα "κόλλησε" το κεφάλι της με την Ιωάννα και υπήρχαν άνθρωποι δίπλα της, να της ενισχύσουνε την ιδέα… ε ‘μπούκωσε’ το κεφάλι της και το ‘κανε. Συνήθως "μπούκωνε", αλλά βασανιζόταν η ίδια» είπε.

Η γυναίκα αυτή περιγράφει μάλιστα, τα όσα η κατηγορούμενη της περιέγραφε από τις επισκέψεις της στη χαρτορίχτρα. «Μου είχε πει, ότι πήγαινε στην χαρτορίχτρα και το είχαμε συζητήσει. Της έπαιρνε 50 ευρώ την επίσκεψη. Έλεγε ότι είναι μια μεγάλη γυναίκα, η οποία είναι πολύ καλή στο να ρίχνει τα ταρώ. Ξέρω μάλιστα, ότι είχε πάει και παλιότερα για να ρωτήσει και για κάποιο συγγενικό της πρόσωπο, όχι μόνο για τους άνδρες που ενδιαφερόταν. Τα μαντζούνια δεν τα ξέρω καθόλου. Δεν μου είχε αναφέρει τίποτα. Τώρα, τι της έκανε αυτή η γριά με την άμμο από την πυραμίδα… τι να πω;».

Η φίλη της 36χρονης είναι κατηγορηματική, ότι οι επισκέψεις στις χαρτορίχτρες το διάστημα που εκείνη τουλάχιστον γνωρίζει, γίνονταν για κάποιον άλλον άνδρα και όχι για εκείνον που αρχικά θεωρήθηκε, ότι είναι η «πέτρα του σκανδάλου» στην υπόθεση. «Οι συνομιλίες της με τη χαρτορίχτρα δεν αφορούσαν την υπόθεση του Νώντα. Είναι δεδομένο αυτό. Αφορούσαν κάποιον άλλο. Τον Νώντα τον γνώρισε αργότερα. Και μάλιστα, της είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει σοβαρή σχέση κι όταν η 36χρονη είχε ζητήσει τη γνώμη μου, της είχα πει "μην επενδύεις". Τότε που ξέρω εγώ, ότι πήγαινε στην χαρτορίχτρα, ενδιαφερόταν για έναν άλλον άνδρα, με τον οποίο μάλιστα, ήταν στις αρχές της γνωριμίας. Δεν είχαν σχέση. Δυο – τρεις φορές είχαν βγει. Το ξέρω 100% εγγυημένα».

Στο κακό που έχει προκαλέσει η 36χρονη με την ομολογουμένη πράξη της και στην οικογένειά της, αναφέρθηκε η φίλη της, ενώ ισχυρίζεται ότι η κατηγορούμενη δεν της την είχε αναφέρει ποτέ την Ιωάννα. «Δεν πήγα να την επισκεφτώ, γιατί ήμουν θυμωμένη και ακόμα είμαι. Γιατί γνωρίζω πολύ καλά τι πέρασε και η οικογένειά της και τι περνάει ακόμα. Αν και άργησε λίγο, το έχει καταλάβει. Τουλάχιστον αυτό ξέρω ότι υποστηρίζει η αδελφή της. Σέβομαι την Ιωάννα, που έπαθε αυτό το κακό στα καλά καθούμενα χωρίς να φταίει σε τίποτα. Ήταν από διπλανά χωριά, αλλά ήξερε η μία την άλλη, όπως όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους στην επαρχία».

Η φίλη της 36χρονης, την περιγράφει ως έναν άνθρωπο που θα έκανε πάντα αυτό που είχε στο μυαλό της, χωρίς να μπορεί κάποιος να την μεταπείσει εύκολα για το αντίθετο. «Όσο κάναμε παρέα, περίπου 4 χρόνια, γιατί κάναμε καλή παρέα, ήταν ένας καλός άνθρωπος που έτρεχε πάντα να βοηθήσει, όπου υπήρχε ανάγκη. Τέτοιες συμπεριφορές, εμένα προσωπικά δε μου είχε βγάλει. Ίσως γιατί ήμουν λίγο πιο αυστηρή με αυτά τα ζητήματα, ίσως γιατί της φώναζα μερικές φορές και τη μάλωνα για να είναι πιο λογική, να μη σκέφτεται πράγματα που δεν ισχύουν. Ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος λειτουργούσε καθαρά, με αυτό που είχε βάλει στο κεφάλι της».

Πώς περιγράφει την 36χρονη συνάδελφός της 

Η 36χρονη κατηγορούμενη εργαζόταν σύμφωνα με το Mega σε εισπρακτική εταιρία και σύμφωνα με μια συνάδελφό της, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της, θεωρείτο ιδανική υπάλληλος. Όπως είπε η ίδια στον σταθμό, αναλάμβανε τις «δύσκολες» περιπτώσεις, πιέζοντας ασφυκτικά τους πελάτες, ενώ δε δίσταζε να τους προσβάλλει και να τους απειλεί, για να πετύχει τον στόχο της.

Η κατηγορούμενη μιλούσε χωρίς ίχνος συναισθήματος, παρά τις αντιδράσεις των ανθρώπων που χρωστούσαν και με παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης.

Παρακαλούμε περιμένετε ...