Επίθεση με βιτριόλι: Η χειρουργός της Ιωάννας για την κατάσταση της υγείας της και την μάσκα

Επίθεση με βιτριόλι: Η χειρουργός της Ιωάννας για την κατάσταση της υγείας της και την μάσκα

Πώς περιέγραψε την εξέλιξη της η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο και τι την ανησυχεί

Την ανησυχία της για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία της Ιωάννας Παλιοσπύρου το στρες της δίκης για την επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι τον Μάρτιο του 2020 στην Καλλιθέα, εξέφρασε η διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο και θεράπουσα ιατρός της 36χρονης, Μαρία Καλοφώνου.

Όπως είπε μιλώντας στο Mega, λίγα σημεία στο σώμα της Ιωάννας είναι ανέπαφα από το βιτριόλι που δέχθηκε, καθώς έχει καεί, εκτός από το πρόσωπο, στον κορμό και τα χέρια, ενώ τα μόνα σημεία χωρίς τραύματα είναι από τα γόνατα και κάτω. Τόνισε δε, ότι «το ζητούμενο είναι η Ιωάννα να έχει ενεργό συμμετοχή στη ζωή», αλλά συμπλήρωσε ότι ως γιατρός ανησυχεί «βλέποντας αυτό το στρες, το μεγάλο, να έχει ήδη επιπτώσεις πάνω στην υγεία της, στο σώμα της, στο δέρμα της και δεν ξέρουμε και πως θα εξελιχθεί όλο αυτό που ζει».

Η κ. Καλοφώνου εξήγησε ακόμα, ότι η μάσκα που φορά η Ιωάννα, δεν είναι για λόγους αισθητικούς, αλλά επειδή έχει θεραπευτική δράση και γι' αυτό την φορά όχι μόνο τις σπάνιες φορές που βγαίνει έξω στο δρόμο, αλλά και για αρκετές ώρες μέσα στο σπίτι της. «Η Ιωάννα φοράει αυτή τη διπλή μάσκα πολλές ώρες κάθε μέρα, παρά τη δυσκολία στην κίνηση, που προκαλεί. Δεν είναι μια μάσκα, που φόρεσε για να έρθει, είναι η θεραπεία της» τόνισε.

«Η μάσκα είναι διπλή. Υπάρχει ένα φύλλο λεπτό σιλικόνης, το οποίο ακουμπά πάνω στο τραύμα και στη συνέχεια μια σκληρή πλαστική κατασκευή. Και τα δύο έχουν σκοπό να πιέζουν τις ουλές, γιατί οι μετεγκαυματικές ουλές έχουν την τάση να υπερτρέφονται, να φουσκώνουν, γι’ αυτό πρέπει να πιέζουμε τις ουλές» εξήγησε η κ. Καλοφώνου.