Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι στη δίκη είναι όλοι άνδρες – Πώς επιλέχθηκαν

Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί οι ένορκοι στη δίκη είναι όλοι άνδρες – Πώς επιλέχθηκαν

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη (15/09) αλλά και στους λόγους για τους οποίους οι ένορκοι στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, είναι όλοι άνδρες, αναφέρθηκε ο ένας εκ των δύο συνηγόρων της.

«Δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη», είπε αρχικά ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως η Ιωάννα Παλιοσπύρου «εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους». Όπως είπε, ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο και χαρακτήρισε ως «ασέβεια» την απόφαση της κατηγορούμενης να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος αναφέρθηκε στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες. Ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».

Η κίνηση αυτή, εκτιμάται, πως σχετίζεται με το γεγονός ότι οι άνδρες ενδέχεται να παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που ίσως είναι πιο πιθανό να εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη θα συνεχιστεί με την κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στις 30 Σεπτεμβρίου.