Ένοπλη ληστεία στη Μητροπόλεως: Τα στοιχεία που δείχνουν «άρωμα» τρομοκρατίας

Ένοπλη ληστεία στη Μητροπόλεως: Τα στοιχεία που δείχνουν «άρωμα» τρομοκρατίας

Εμπλοκή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις έρευνες - Τα χαρακτηριστικά των δραστών

Στον αντιεξουσιαστικό χώρο κατευθύνονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ένοπλη ληστεία που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα έχει ήδη ενημερωθεί η Αντιτρομοκρατική.

Σε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, στο οποίο καταγράφηκαν οι δύο δράστες. Οι ληστές μπήκαν στο υποκατάστημα περίπου στις 12:00 το μεσημέρι φορώντας στα πρόσωπα τους μάσκες για τον κορονοιό. Ο πιο ψηλός φορούσε καφέ μπλούζα και γκρι σορτσάκι, ήταν καραφλός και είχε ένα χαρακτηριστικό τατουάζ στο πόδι, ενώ ο συνεργός του φορούσε γκρι μπλούζα και καφέ σορτσάκι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ έβριζαν κατά την διάρκεια της πεντάλεπτης παραμονής τους στο υποκατάστημα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. «Ήρθε ένας που κρατούσε μια καραμπίνα και ένας άλλος ένα πιστόλι και έβριζαν την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη και ζήτησαν τα χρήματα» είπε ένας μάρτυρας, ενώ σύμφωνα με άλλον αυτόπτη έλεγαν: «Γ*** το Μητσοτάκη, την κυβέρνηση και το σύστημα σας».

Αφού αφαίρεσαν 13.000 ευρώ, διέφυγαν με τα πόδια, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως έτρεξαν είτε από την οδό Χριστοπούλου, είτε από την Καπνικαρέας. Η Αστυνομία προσήγαγε δέκα άτομα, τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα. Στελέχη της ασφάλειας εκτιμούν, ότι οι δράστες έχουν κρησφύγετο σε κοντινή απόσταση από την τράπεζα. Δεν αποκλείεται μάλιστα, να έχουν ενοικιάσει και διαμέρισμα από πλατφόρμα ενοικίασης διαμερισμάτων.

Ο τρόπος δράσης των δύο ληστών, όσα φέρονται να είπαν εντός του υποκαταστήματος, αλλά και τα χαρακτηριστικά του ενός από τους δύο δράστες, οδηγεί την Αστυνομία στο ενδεχόμενο εμπλοκής αντιεξουσιαστή, που είχε συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή όπλων στην Αθήνα και για ληστρικές επιθέσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα "Το Βήμα".