Στον ανακριτή αύριο η 29χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης

Στον ανακριτή αύριο η 29χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης

Μαζί της στα δικαστήρια των Ευελπίδων θα οδηγηθεί και ο 32χρονος συγκατηγορούμενος της - Πώς έφθασε η Αστυνομία στη σύλληψή τους

Στον ανακριτή οδηγείται αύριο Δευτέρα η 29χρονη πρώην παίκτρια ριάλιτι και ο 32χρονος συγκατηγορούμενος της για τα 7,8 κιλά κοκαΐνης, που βρέθηκαν σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις του ανακριτή, ενώ ήδη από δήλωση του συνηγόρου του 32χρονου συγκατηγορούμενού της, διαφαίνεται πως ο τελευταίος αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τη διακίνηση ναρκωτικών, βγάζοντας εκτός από οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια την σύντροφο του.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο συνήγορος του 32χρονου, Σταύρος Γεωργόπουλος, ο κατηγορούμενος είναι τοξικοεξαρτημένος και λόγω χρέους απέναντι στον προμηθευτή του, «υποχρεώθηκε ως αναλώσιμος αχυράνθρωπος, να εμπλακεί μόνος του χωρίς κανέναν συνεργό στη μεταφορά της ποσότητας που κατασχέθηκε. Η συγκατηγορούμενη του δεν είχε καμία απολύτως γνώση ούτε εμπλοκή, αντίθετα ήταν αυτή που, γνωρίζοντας το πρόβλημα του, προσπαθούσε να τον αποτρέψει από την επαφή με τις ναρκωτικές ουσίες».

Ο πληροφοριοδότης που οδήγησε στη σύλληψη του ζεύγους

Η Αστυνομία έφθασε στη σύλληψη των δύο αξιοποιώντας πληροφορία για «ζευγάρι που διακινεί κοκαΐνη σε μαγαζιά του κέντρου και των νοτίων προαστίων». Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο κατηγορουμένων, το ζευγάρι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση σχεδόν μία βδομάδα πριν να συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη, καθώς οι αστυνομικοί είχαν συγκεκριμένη πληροφορία από «άτομο το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επικαλούμενος λόγους προσωπικής του ασφάλειας ακόμη και τη ζωή του».

Η πληροφορία, σύμφωνα με κατάθεση Αστυνομικού που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης των δύο, έδινε συγκεκριμένα στοιχεία και περιγραφές της 29χρονης πρώην παίκτριας σε ριάλιτι και του 32χρονου συντρόφου της για διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης σε νυχτερινά καταστήματα. Ο πληροφοριοδότης φέρεται επίσης να ανέφερε, πως οι δύο κατηγορούμενοι πωλούσαν έναντι 40.000 ευρώ το κιλό την κοκαΐνη.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, η παρακολούθηση απέφερε αποτέλεσμα όσον αφορά τον 32χρονο: «Από τη διακριτική επιτήρηση της ανωτέρω οικίας διαπιστώθηκε ότι απογευματινές και βραδινές ώρες κυρίως, νεαρός άνδρας, η περιγραφή του οποίου προσομοίαζε σε αυτή του 32χρονου, εξέρχονταν αυτής λαμβάνοντας εξαιρετικά μέτρα προστασίας, κοίταζε συνεχώς όλα τα διερχόμενα άτομα και οχήματα και αφού επιβιβαζόταν στην ανωτέρω μοτοσικλέτα, μετέβαινε σε διάφορα νυχτερινά καταστήματα του κέντρου των Αθηνών και των νοτίων προαστίων, όπου πραγματοποιούσε ύποπτες συναντήσεις μικρής διάρκειας».

«Η 29χρονη πέταξε άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών στην τουαλέτα»

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πρώτα τον 32χρονο, ο όποιος σύμφωνα με καταθέσεις, «αντιστάθηκε σθεναρά» και είχε πάνω του «επτά αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, μικτού βάρους 7,827 κιλών» και στη συνέχεια πήγαν στο σπίτι του, όπου συνέλαβαν την 29χρονη. Εντός του σπιτιού βρήκαν 10 γραμμάρια κοκαΐνης, ενώ στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας προς τον Εισαγγελέα αναφέρεται πως η κατηγορουμένη φέρεται να απέρριψε «άγνωστη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών εντός του χώρου της τουαλέτας του διαμερίσματος... αντιλαμβανόμενη τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο».