Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του

Σήφης Βαλυράκης: Στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου του

Δεν βρέθηκαν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας

Στο αρχείο μπαίνει τελικά η υπόθεση θανάτου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη.

Όπως μετέδωσε το Mega, η εξέλιξη αυτή έρχεται γιατί, σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές, δεν υπάρχουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας.

Η Εισαγγελία Χαλκίδας ερεύνησε τις καταγγελίες δύο μαρτύρων πως πριν από τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη υπήρξε έντονος καυγάς με δύο αλιείς σε θαλάσσια περιοχή στην Ερέτριας και πως ένας εξ αυτών στη συνέχεια τον χτύπησε, γεγονός που επέφερε τον θάνατό του.

Σύμφωνα με εισαγγελική διάταξη, για 12 διαφορετικούς λόγους, ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη δεν οφείλεται σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια. Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της Εισαγγελίας Χαλκίδας, οι δύο μάρτυρες περιγράφουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την υποτιθέμενη συμπλοκή. Ο ένας, μάλιστα, δεν φαίνεται να προσκομίζει στοιχεία ότι ήταν «παρών» στην Ερέτρια.

Επίσης υπάρχουν στοιχεία ότι οι δύο αλιείς που υποτίθεται ότι επέφεραν φονικά χτυπήματα στον Σήφη Βαλυράκη, εκείνη την ώρα ήταν στο σπίτι τους. Παρουσιάζουν άλλοθι, αλλά και φωτογραφίες από drone, όπου φαίνεται το πού βρισκόταν το σκάφος τους.