Φωτιά στη Βοιωτία: Μήνυμα 112 για ετοιμότητα των πολιτών – Μάχη να ελεγχθούν οι φλόγες

Φωτιά στη Βοιωτία: Μήνυμα 112 για ετοιμότητα των πολιτών – Μάχη να ελεγχθούν οι φλόγες

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για φωτιά σε 4 σημεία και αφήνουν αιχμές και για εμπρησμό αλλά και για πτώση καλωδίων της ΔΕΗ

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους στην παραλία Διστόμου και Περιστερά, μετά τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (07/09) στην περιοχή Παραλία Διστόμου της Βοιωτίας.

«SOS. Αν βρίσκεστε στις περιοχές παραλία Διστόμου και Περιστερά παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρει το μήνυμα.

Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν και βρέθηκαν σε κεντρικά σημεία χωρίς όμως να χρειαστεί να εκκενώσουν τους οικισμούς.

Φωτιά στη Βοιωτία: «Ελπίζω να μας βοηθήσει η τύχη να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες όσο είναι ακόμη ημέρα»

Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, με την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αυτή την ώρα είμαστε σε καλό δρόμο. Ελπίζω να μας βοηθήσει η τύχη να αντιμετωπίσουμε τις φλόγες όσο είναι ακόμη ημέρα».

Παρά τους ισχυρούς ανέμους στην περιοχή, κυρίως τα εναέρια μέσα, που συνολικά αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τα 8, δίνουν μία πραγματική μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες όσο υπάρχει ακόμα φως της μέρας.

Παράλληλα επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ συνδράμουν τα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων όπως επίσης και οι υδροφόρες αλλά και εθελοντικές ομάδες της περιοχής.

Για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, με εντολή αρχηγού ΠΣ, αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για φωτιά σε 4 σημεία, η μία από αυτές στην παραλία του Διστόμου, η άλλη στον δρόμο προς το Δίστομο, ενώ υπήρχαν και μέτωπα και μέσα στον ελαιώνα. Μάλιστα αφήνουν αιχμές και για εμπρησμό αλλά και για πτώση καλωδίων της ΔΕΗ.

Βίντεο: permissos.gr

Παρακαλούμε περιμένετε ...