Καρδίτσα: Έτσι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Καρδίτσα: Έτσι αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς

Στον εισαγγελέα οι πλάστες βεβαιώσεις

Αναστάτωση έχει προκληθεί από το σκάνδαλο με τους «μαϊμού» εμβολιασμούς στην Καρδίτσα. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναμένεται να μεταβεί στον εισαγγελέα. Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς.

Η υπάλληλος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έμπαινε στο σύστημα μέσω ενός τάμπλετ που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας για τους εμβολιασμούς. Μάρτυρας που μίλησε αποκλειστικά στο Star και γνωρίζει καλά τα πράγματα μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο ανέφερε: «Για κάθε άτομο που έρχεται να κάνει την πρώτη αλλά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, κρατιέται ένα έντυπο ιστορικό. Ορισμένες από τις παραποιήσεις παρατηρήθηκαν εκεί, καθώς υπήρχαν έγγραφα για ιστορικά εμβολιασμένων, τα οποία όμως δεν είχαν σφραγίδα γιατρού».

H Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αλλά και η εισαγγελική έρευνα θα δείξει ποιος συμπλήρωσε τελικά αυτά τα έντυπα. Αφού φαίνεται ότι ορισμένοι από εκείνους που υποτίθεται πως εμβολιάστηκαν, τελικά δεν είχαν πατήσει το πόδι τους ούτε στον νομό Καρδίτσας. 

Ένα από τα στοιχεία που κίνησε τις υποψίες των συναδέλφων της ειναι το ότι φέρεται να πήγαινε στον χώρο εργασίας της και ώρες εκτός βάρδιας.

Μένει ακόμα να διερευνηθεί με ποιο τρόπο απέκτησε πρόσβαση η διοικητική υπάλληλος στους κωδικούς των τάμπλετ.