«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τις καταγγελίες – «Καμία ανοχή»

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τις καταγγελίες – «Καμία ανοχή»

Παρενέβη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στέλνοντας την υπόθεση στον εισαγγελέα

Στον εισαγγελέα παραπέμπει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τις καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας, ενώ παράλληλα ζήτησε ΕΔΕ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας με ανάρτησή του στο Twitter, «αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά».

«Μαϊμού» εμβολιασμοί στην Καρδίτσα: Πώς στήθηκε η «κομπίνα»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Αλήθεια», διοικητική υπάλληλος του Κέντρου Υγείας φέρεται να έμπαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα και να βεβαίωνε εμβολιασμούς πολιτών που δεν είχαν εμφανιστεί ποτέ στο εμβολιαστικό κέντρο.

Oι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για πάνω από 47 εικονικούς εμβολιασμούς τον τελευταίο μήνα.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε διότι βρέθηκαν έγγραφα που συμπληρώνουν οι πολίτες που εμβολιάζονται από τα οποία έλειπε η σφραγίδα γιατρού. Η ελεγχόμενη υπάλληλος απομακρύνθηκε από τη θέση της προσωρινά, ενώ διερευνάται η πιθανή εμπλοκή και μιας νοσηλεύτριας.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ίδιας εφημερίδας, η διοικητική υπάλληλος εκμεταλλευόταν την εμπιστοσύνη συγκεκριμένης γιατρού και όταν ήταν στη βάρδια της έμπαινε παράνομα στο ηλεκτρονικό σύστημα με τους κωδικούς της γιατρού.

Επίσης, κίνησε υποψίες το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος, ενώ είχε πρωινή βάρδια, πήγαινε κάποιες φορές και το απόγευμα και όταν την ρωτούσαν ποιος ήταν ο λόγος, απαντούσε ότι είχε κάποιες εκκρεμότητες από το πρωί, κάτι που δεν γίνονταν πιστευτό.

Λέγεται ότι ο αριθμός αυτός των εικονικών εμβολιασμένων είναι μόνο τον μήνα Αύγουστο, ενώ το σκάνδαλο ουσιαστικά περιορίζεται στους τελευταίους δύο μήνες, μιας και η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν ήταν μόνιμη στο εμβολιαστικό κέντρο, αλλά μπήκε για καλύψει τις καλοκαιρινές άδειες.

Επίσης, το κοινό στοιχείο της πλειοψηφίας των εικονικά εμβολιασμένων είναι ότι μένουν μόνιμα στην Βόρεια Ελλάδα και πολλοί είναι από τον τόπο καταγωγής της υπαλλήλου. Οι «μαϊμού» εμβολιασμένοι, έκλειναν ραντεβού για εμβόλιο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά, προφανώς σε συνεννόηση με την υπάλληλο που τσέκαρε στο σύστημα ότι το εμβόλιο έγινε. Επίσης, στα άτομα που φέρονται να έχουν εμβολιαστεί εικονικά, βρίσκονται και συγγενικά της πρόσωπα, κάτι που οδήγησε και στην αποκάλυψή της δράσης της. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι ότι ακόμη και η ίδια μπορεί να μην έχει κάνει ποτέ πραγματικά το εμβόλιο, αν και βρίσκονταν σε ένα τόσο ευαίσθητο πόστο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά.

Επίσης, ερευνάται το ενδεχόμενο στο σκάνδαλο να έχει συμμετοχή και μια νοσηλεύτρια. Επίσης, διερευνώνται τα κίνητρα της υπαλλήλου και το κέρδος που μπορεί να είχε από αυτή την παράνομη δραστηριότητα. Η ΕΔΕ που έχει αναθετεί στον αρμόδιο Υποδιοικητή της 5ης Υ.Π.Ε κ. Ηλία Τσιαούση και αναμένεται να είναι έτοιμη σε μια εβδομάδα, θα βάλει, ακόμα, στο «μικροσκόπιο» το πού κατέληγαν οι δόσεις εμβολίου που περίσσευαν μέσα από αυτή την παράνομη δραστηριότητα.