Φωτιά στα Βίλια: Εφιαλτικές εικόνες από την πύρινη λαίλαπα – Προσπάθεια να μην μπουν οι φλόγες στην κωμόπολη

Φωτιά στα Βίλια: Εφιαλτικές εικόνες από την πύρινη λαίλαπα – Προσπάθεια να μην μπουν οι φλόγες στην κωμόπολη

«Δίνονται επίγειες μάχες στα σύνορα περιοχής των Βιλίων, είπε περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης - Έχουν εξασθενήσει οι άνεμοι

Μπορεί οι άνεμοι να έχουν κωπάσει και να αποτελούν θετικό σημάδι για τη φωτιά στα Βίλια, όμως οι εικόνες παραμένουν εφιαλτικές από την πύρινη λαίλαπα. Οι φλόγες έχουν φτάσει γύρω στα 300 μέτρα από τα πρώτα σπίτια που είναι έξω από τον οικισμό και κάποιες έχουν καεί.

Ωστόσο, παραμένει αισιοόδοξος, στο μέτρο του δυνατού, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ.

«Δίνονται επίγειες μάχες στα σύνορα περιοχής των Βιλίων. Οι Έλληνες και οι Πολωνοί πυροσβέστες έχουν κάνει σπουδαία δουλειά. Προσπαθούν να συγκρατήσουν τις φλόγες να μην μπει στην κωμόπολη. Τα εναέρια μέσα έχουν εστιάσει ώστε η φωτιά να μην περάσει στον Προφήτη Ηλία. Υπάρχουν αναζωπυρώσεις. Αυτή την στιγμή, δεν ανησυχεί του πυροσβ΄στες και όσον αφορά τη φορά των ανέμων θα οδηγήσει τις φλόγες προς την παλαιά εθνική οδό. Δεν υπήρχε εισήγηση από το πυροσβεστικό σώμα για εκκένωση, όσοι θέλουν να μετακινηθούν μπορούν προς την πλευρά της Ψάθας. Υπάρχει μικρή ισχύ του ανέμου κια ελπίζουμε να είναι καλός οιωνός για το βράδυ».

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν πάνω από 400 πυροσβέστες.

Εξάλλου, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε την περιοχή. «Αυτή τη στιγμή δίνεται η μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές, σπίτια, περιουσίες. Απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί (δήμοι, ιδιώτες, εταιρείες) να συνδράμει, όσο το δυνατόν νωρίτερα, στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Βίλια. Για να μπορέσουμε να σώσουμε, ως κοινωνία, ό,τι μπορεί να σωθεί», δήλωσε ο Χρήστος Σπίρτζης από τα Βίλια, όπου βρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δείτε εικόνες από το πύρινο μέτωπο: