Φωτιά στα Βίλια: Επεκτάθηκαν προς τον οικισμό και πλησιάζουν τα σπίτια οι φλόγες

Φωτιά στα Βίλια: Επεκτάθηκαν προς τον οικισμό και πλησιάζουν τα σπίτια οι φλόγες

Η Αστυνομία έχει κλείσει την είσοδο προς το χωριό - Η Πυροσβεστική εισηγήθηκε την απομάκρυνση του κόσμου

Επεκτάθηκε ταχύτατα το πύρινο το μέτωπο της φωτιάς κοντά στον οικισμό Βίλια, με τις φλόγες να κινούνται προς τον οικισμό και τον άνεμο να αλλάζει διαρκώς φορά.

Οι φλόγες βρίσκονται κοντά στον οικισμό, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η ΕΡΤ, ενώ σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η φωτιά έχει μπει ήδη σε εγκαταλειμμένο σπίτι κοντά στον οικισμό.

Η αστυνομία έχει κλείσει την είσοδο προς τον οικισμό, ενώ έχει δημιουργηθεί «ασπίδα» από πυροσβεστικές δυνάμεις, με την πυροσβεστική να επισημαίνει ότι δεν απειλούνται σπίτια. Υπάρχουν επίσης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, έτοιμα λεωφορεία για να μεταφέρουν τον κόσμο σε ασφαλές σημείο εφόσον σταλεί μήνυμα για εκκένωση του οικισμού.

Υπάρχει συνεχής αλλαγή της φοράς του ανέμου, αλλά έχουν ενισχυθεί τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην πυρκαγιά τόσο σε ελικόπτερα όσο και σε αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200.

Νωρίτερα υπήρξε εισήγηση για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων, σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, καθώς μια από τις εστίες είχε κατεύθυνση προς τον οικισμό στα Βίλια.