Φωτιά στα Βίλια: Βίντεο ντοκουμέντο – Πώς ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης

Φωτιά στα Βίλια: Βίντεο ντοκουμέντο – Πώς ξεκίνησε ο πύρινος εφιάλτης

Όλα ξεκίνησαν από μια μικρή φωτιά - «Αρχικά ήταν τόσο λίγος ο καπνός που νόμιζες πως κάποιος ψήνει»

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας, που υπογράφει ως αντιπρόεδρος του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου κοντά στα Βίλια, τρία συγκλονιστικά βίντεο που δείχνουν το πώς ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στην περιοχή, η οποία έχει κάψει ήδη πάνω από 80.000 στρέμματα δάσους.

«Σαν αντιπρόεδρος του οικισμού Αγ. Νεκταρίου πρέπει να πω κάποια πράγματα. Προβλήματα και ανησυχίες που έχουν αναφερθεί σχεδόν 3 χρόνια πριν, από όταν και βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Τα έλεγα και τα λέγαμε χρόνια σαν ΔΣ και να που δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί...», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Εγώ είδα ελάχιστο καπνό κατεβαίνοντας από τον οικισμό μας προς τα Βίλια, στο δρόμο της Μπέλιζας. Αρχικά ήταν τόσο λίγος ο καπνός που νόμιζες πως κάποιος ψήνει. Λόγω του ότι όμως γνωρίζω καλά την περιοχή, όταν είδα το σημείο, κατάλαβα πως εκεί δεν υπάρχει σπίτι», τονίζει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Κατευθύνθηκα αμέσως προς τα εκεί όπου είδα μερικούς ανθρώπους να παλεύουν με κλαδιά και πυροσβεστήρες αυτοκινήτου. Αρχικά λόγω του ότι η φωτιά ήταν πολύ μικρή και πάνω στο δρόμο, πίστεψα πως θα την σβήσουμε».

Όμως η εξέλιξη όπως φαίνεται στο επόμενο 3ο βίντεο είναι τελείως διαφορετική. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και καθιστούν τις προσπάθειες των ανθρώπων ατελέσφορες. Το εντυπωσιακό είναι και η αντίδραση της πυροσβεστικής. Το πρώτο όχημα, παρά την γκρίνια που ακούγεται τις τελευταίες ημέρες για την Πυροσβεστική, φθάνει στο σημείο μέσα σε 3 λεπτά.

Και όμως είναι ήδη αργά. Με τον ισχυρό βοριά που πνέει και μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις, η φλόγα έχει φθάσει ίσως και τα 10 μέτρα ύψος και πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Η σχετική ανάρτηση με τα βίντεο: