Φωτιές στην Αττική: Ολονύκτιες μάχες με τις φλόγες από τις επίγειες δυνάμεις σε Βίλια και Κερατέα

Φωτιές στην Αττική: Ολονύκτιες μάχες με τις φλόγες από τις επίγειες δυνάμεις σε Βίλια και Κερατέα

Βοηθούν και κάτοικοι για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών - Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν να επιχειρούν λόγω του σκοταδιού

Τις δικές τους μάχες απέναντι στις πύρινες φλόγες δίνουν οι επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής στα Βίλια και στην Κερατέα, καθώς οι φωτιές στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη, Τα εναέρια μέσα έχουν  πάψει να επιχειρούν λόγω του σκοταδιού και οι προσπάθειες να περιοριστούν τα μέτωπα θα είναι ολονύκτιες.

Πιο δύσκολα, σαφώς, είναι τα πράγματα στα Βίλια με στόχο την αποφυγή επέκτασης της φωτιάς, που κατακαίει πευκόφυτη περιοχή, προς Βίλια, Αγ. Γεώργιο και Παλαιοχώρι. Ήδη έχουν εκκενωθεί μέσω του 112 έξι οικισμοί, ενώ μεγάλη αναζωπύρωση έγινε στο Κρύο Πηγάδι, όπου πυρκαγιά πέρασε τον δρόμο και η εστία έχει κατεύθυνηση προς το Πόρτο Γερμενό

Η φωτιά καίει σε δύσβατα σημεία, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης, στο όρος Πατέρας. Το 1989 είχε σημειωθεί μεγάλη πυρκαγιά στην ίδια περιοχή. Νωρίτερα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Μικρό και Μεγάλο Βαθυχώρι προς Ψάθα, Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγ. Παρασκευή και Κρύο Πηγάδι, με οδηγίες στους κατοίκους οι κάτοικοι να κινηθούν προς Ψάθα και Αλεποχώρι.

Πιο καλή είναι η κατάσταση στην Κερατέα, καθώς βοήθησε η πτώση της έντασης των ανέμων. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες και αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα προς την πλευρά του οικισμού Συντερίνα, όπου κάηκε ένα σπίτι. Η μεγάλη μάχη είναι για να μην περάσει η φωτιά στον εθνικό δρυμό Σουνίου. Ήδη από την πυρκαγιά στην Κερατέα έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές αρκετά σπίτια στους οικισμούς που εκκενώθηκαν.

Μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν και οι εθελοντές, αλλά και οι κάτοικοι για να σώσουν τις περιουσίες τους και τον φυσικό πλούτο. Όλοι ελπίζουν ότι μέχρι να φτάσει το πρώτο φως της ημέρας και θα μπορέσουν πάλι να σηκωθούν τα εναέρια μέσα να μην έχει υπάρξει μεγάλη επέκταση της πύρινης λαίλαπας.