Φωτιές στην Αττική: Οι φλόγες από τα Βίλια πέρασαν τον δρόμο και οδεύουν για Πόρτο Γερμενό – Καλύτερη εικόνα στην Κερατέα

Φωτιές στην Αττική: Οι φλόγες από τα Βίλια πέρασαν τον δρόμο και οδεύουν για Πόρτο Γερμενό – Καλύτερη εικόνα στην Κερατέα

Σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα λόγω της νύχτας - Την μάχη δίνουν οι επίγειες δυνάμεις

Ανάμικτα είναι τα συναισθήματα στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές στην Αττικής, αφού στα Βίλια τα πράγματα δεν είναι καλά, ενώ στην Κερατέα υπάρχει βελτιωμένη εικόνα. Ωστόσο, πλέον, λόγω της νύχτας έχουν σταματήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα και τη μάχη δίνουν οι επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά στα Βίλια έφτασε στην περιοχή Κρύο Πηγάδι και παρά τις αντυπυρικές ζώνες,  οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο και οδεύουν προς τον λόφο και με κατεύθυνση προς το Πόρτο Γερμενό.

Στην περιοχή επιχειρούν 240 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 82 οχήματα. Παράλληλα υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, πυροσβέστες από άλλες χώρες, μηχανήματα έργου στρατού και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Για την φωτιά στην Κερατέα, η κατάσταση είναι βελτιωμένη, όπως είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημειώνοντας ότι υπάρχουν «διάσπαρτες ενεργές καύσεις εντός του περιμέτρου της πυρκαγιάς», ενώ γίνεται προσπάθεια να ελεγχθεί.

Στην Κερατέα επιχειρούν 104 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα.