Φωτιά στην Κερατέα: Ο καπνός φαίνεται από το διάστημα

Φωτιά στην Κερατέα: Ο καπνός φαίνεται από το διάστημα

Δείτε τις εικόνες

Σε συναγερμό βρίσκονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης, λόγω της μεγάλης φωτιάς που καίει στην Κερατέα Αττικής, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή Μαρκάτι.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο. Συγκεκριμένα, επιχειρούν, 91 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων τριών ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 34 οχήματα συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σύμφωνα με το meteo.gr, φαίνεται είναι από το διάστημα ο καπνός από την φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Κερατέας. Ο ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11 κατέγραψε εικόνες σαν αυτές που επεξεργάστηκαν στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr.

Ο καπνός έγινε για πρώτη φορά ορατός από τον δορυφόρο από λίγο μετά τις 11:00, οπότε και έφτασε πάνω από τη θάλασσα (αριστερά). Παρασυρόμενος από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους έφτασε λίγο πριν τις 13:00 στο ύψος των Σπετσών (δεξιά).

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...