Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες πέρασαν στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού στις Αφίδνες – Νέες εικόνες τρόμου

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες πέρασαν στην απέναντι πλευρά της εθνικής οδού στις Αφίδνες – Νέες εικόνες τρόμου

Μεγαλώνει και απλώνεται το πύρινο μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας - Δύο εθελοντές πυροσβέστες στην εντατική του ΚΑΤ - Κάηκαν σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά στη φωτιά στην Αττική, που ξεκίνησε από αναζωπυρώσεις από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Οι φλόγες καίνε τα πάντα και πριν λίγο πέρασαν στην άλλη πλευρά της εθνικής οδού, λίγο πριν από τις Αφίδνες.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη τη νύχτα, καθώς δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

Εξάλλου, δύο εθελοντές πυροσβέστες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο ΚΑΤ, κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωση και η μεταφορά τους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Για την πορεία της υγείας τους θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση. Επίσης δυο εθελοντές πυροσβέστες έχουν ελαφριά εγκαύματα.

Παράλληλα, έχουν καεί και άλλα σπίτια, καθώς πολλά σημεία στο Κρυονέρι έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Η πυρκαγιά επεκτείνεται σε μεγάλη έκταση και καίει εκτάσεις στο Κρυονέρι και την Δροσοπηγή.

Το μέτωπο είναι τεράστιο στους πρόποδες της Πάρνηθας.

Αυτές οι περιοχές το απόγευμα εκκενώθηκαν, από κοινού με αυτήν της Ιπποκρατείου Πολιτείας, καθώς και αυτή των Αφιδνών. Δύο εγκαυματίες από την περιοχή του Κρυονερίου διακομίστηκαν στο ΚΑΤ. Στο Νοσοκομείο έχουν διακομιστεί συνολικά 5 εγκαυματίες και όλοι φέρουν ελαφρά εγκαύματα.

Ένας πυροσβέστης έπεσε σε πηγάδι κα τραυματίστηκε στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Για την Ιπποκράτειο Πολιτεία η οδηγία που είχε δοθεί είναι η διαφυγή προς Ωρωπό.
Η Εθνική Οδός είχε νωρίτερα κλείσει και στα δύο ρεύματα στο ύψος των Οινοφύτων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν νωρίτερα να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς ώστε να μην επεκταθεί προς τον Άγιο Στέφανο.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Καταργούνται τα δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα

Λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στο σιδηροδρομικό τμήμα Αθήνα-Οινόη, τα δρομολόγια 52 και 884, αύριο 6 Αυγούστου, θα εκτελεστούν με λεωφορεία από Αθήνα έως Οινόη και από την Οινόη με τραίνο, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, καταργούνται μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα- Αθήνα, σύμφωνα με ίδια ανακοίνωση.

ΑΔΜΗΕ: Προσπάθεια προστασίας των γραμμών που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου

Προσπάθειες να θωρακιστούν κατά το δυνατόν τα συγκλίνοντα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, τα οποία απειλούνται από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι καταβάλλει η Πολιτική Προστασία σε συντονισμό με τον ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την έκτακτη σύσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα που ολοκληρώθηκε.

Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Συστήματος, επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Αγίου Στεφάνου που είναι κρίσιμο για την ηλεκτροδότηση της Αττικής έχει επανέλθει σε κανονική λειτουργία.

Σημειώνεται ακόμη πως το ΥΠΕΝ και οι αρμόδιοι φορείς παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα για τη θωράκιση της ηλεκτροδότησης των καταναλωτών.

Δείτε τις τρομακτικές εικόνες:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος