Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη και τα παιδιά μας

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη και τα παιδιά μας

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της είναι εδώ και υπάρχει μόνο ένας τρόπος αντιμετώπισης των τεράστιων προβλημάτων

Τα Δάση χάνονται η φωτιά τα τρώει όλα, η κλιματική αλλαγή σε όλο της το μεγαλείο και δυστυχώς υπάρχουν ακόμη Έλληνες που πολεμούν την πράσινη ενέργεια γιατί δεν θέλουν να βλέπουν τις ανεμογεννήτριες, τώρα όμως πια δεν βλέπουν τα δάση και τις χαμένες περιουσίες των συνανθρώπων τους.

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της είναι εδώ και επηρεάζουν δυστυχώς κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας, από τις τουριστικές υποδομές και την αγροτική παραγωγή μιας χώρας μέχρι θέματα υγείας.

Αυξάνεται συνεχώς η θερμοκρασία του πλανήτη, λιώνουν οι πάγοι, αυξάνεται η μετανάστευση λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας, χιλιάδες είδη προστατευόμενων φυτών και ζώων χάνονται, και ο άνθρωπος θα υποφέρει συνέχεια από ακραία φυσικά φαινόμενα, σαν το πρόσφατο κύμα καύσωνα που ζούμε και που οδηγεί στις πυρκαγιές και την απόλυτη καταστροφή.

Εικόνα από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη που κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα δάσους και προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στους κατοίκους

 

 

Τα παιδιά μας πρέπει να ζήσουν σε ένα άλλο περιβάλλον, με χαμηλότερες θερμοκρασίες, λιγότερες πλημμύρες, επιβράδυνση της υγροποίησης των παγετώνων και γενικά καλύτερες κλιματολογικές συνθήκες.

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και των καταστροφικών επιπτώσεων της στο περιβάλλον και στον άνθρωπο είναι η υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στο περιθώριο πρέπει να τεθούν άμεσα όλοι αυτοί που πολεμούν την πράσινη ενέργεια, τα Αιολικά πάρκα, τα φωτοβολταϊκά, την γεωθερμία και ότι άλλο.

Όλοι αυτοί οι ψεκασμένοι και ξεροκέφαλοι πρέπει να μπουν στο περιθώριο.

Τα πάντα έχουν τα όρια τους και οι ανόητοι ή οι αδιάφοροι που δεν θέλουν να βλέπουν μία ανεμογεννήτρια με πρόφαση την προστασία της αξίας του σπιτιού τους, πρέπει να ξέρουν ότι η περιουσία τους – αλλά και η δική τους ζωή και η ζωή των αγαπημένων τους – δεν κινδυνεύει από τα Αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά από την ταχύτατα επερχόμενη κλιματική αλλαγή.

Αν είχαν εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες κοντά σε δασικές περιοχές, αυτές θα είχαν γίνει βατές λόγω της διάνοιξης δρόμων, και θα μπορούσαν τα πυροσβεστικά οχήματα να επιχειρήσουν. Σε όλες δε τις εγκαταστάσεις αιολικών πάρκων υπάρχουν και δεξαμενές νερού και συστήματα πυρόσβεσης που θα είχαν αποτρέψει την καταστροφή.

Οι μεγαλύτερες καταστροφές σε δασικές περιοχές από φωτιές έχουν γίνει εκεί που δεν υπήρχε πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Υπάρχει και ένα όριο που όλοι αυτοί το έχουν ξεπεράσει.