Ηράκλειο: Μετά τη διάσωση έρχεται η… λυπητερή – Πόσα θα πληρώσει το ζευγάρι που αγνοούνταν στη θάλασσα

Ηράκλειο: Μετά τη διάσωση έρχεται η… λυπητερή – Πόσα θα πληρώσει το ζευγάρι που αγνοούνταν στη θάλασσα

Θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη

Λίγες ώρες μετά τη δραματική διάσωση του 45χρονου και της 41ετών φίλης του στη θάλασσα, νότια του Ηρακλείου, ο 45χρονος θα κληθεί να πληρώσει τον... λογαριασμό. Αυτό σημαίνει ότι θα κληθεί να καλύψει το κόστος της διάσωσης, δηλαδή της χρήσης των πλωτών και των εναέριων μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για τις έρευνες του ίδιου και της γυναίκας, που έμεινε να περιμένει στη σπηλιά μέχρι να βρεθεί βοήθεια, όπως μεταδίδει το ertnews.gr.

Η νομοθεσία προβλέπει την επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι ο χειριστής του σκάφους επέδειξε αμέλεια και απέπλευσε παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, κινητοποιώντας άσκοπα όλο τον διασωστικό μηχανισμό.

Το ακριβές ποσό που οφείλει να καταβάλει ο 45χρονος θα προκύψει μετά την προανάκριση που διενεργεί ο Λιμενικός Σταθμός των Καλών Λιμένων και αφού υπολογιστούν οι ώρες που συμμετείχαν στη διάσωση τόσο το περιπολικό πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, όσο και το ελικόπτερο σούπερ πούμα καθώς και το ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας.

Πάντως, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η χρήση του πλοίου ανοιχτής θαλάσσης κοστολογείται με 1.894 ευρώ την ώρα, των ελικοπτέρων με 1.230 ευρώ την ώρα, ενώ στο διοικητικό πρόστιμο θα συμπεριληφθούν και οι εργατοώρες του προσωπικού που εργάστηκε για την έρευνα και τη διάσωση των δύο ναυαγών με κόστος 6 ευρώ την ώρα ανά άτομο.