Κορονοϊός: «Βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία» – Τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου

Κορονοϊός: «Βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία» – Τι θα γίνει με την τρίτη δόση του εμβολίου

«Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες»

Την εκτίμηση ότι είναι πιθανό να χρειαστεί τρίτη δόση εμβολίου κορονοϊού έκανε το πρωί της Κυριακής (25/07) η Διευθύντρια 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας παράλληλα για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

«Τις τελευταίες μέρες ζοριζόμαστε με τα κρεβάτια στις κοινές κλίνες. Δεν είναι σαν πέρυσι το φθινόπωρο ή φέτος την άνοιξη, αλλά αρχίζουμε και βλέπουμε περισσότερα κρούσματα» τόνισε στο MEGA.

Όπως σημείωσε η γιατρός, στο νοσοκομείο «Σωτηρία» μόνο ένας εμβολιασμένος αντιμετωπίζει πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. «Σημαντικό να είμαστε εμβολιασμένοι, γιατί η πιθανότητα να νοσήσουμε και να μπούμε στο νοσοκομείο είναι ελάχιστη, και βοηθά πολύ να προστατέψουμε τους ανθρώπους που έχουν λίγα προβλήματα» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «βλέπουμε και νέους ανθρώπους στα νοσοκομεία».

Παράλληλα, έκανε λόγο, ότι αρκετοί νέοι νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, ενώ όπως είπε, το 35% όσων νοσούν με κορονοϊό θα έχουν για καιρό κάποια συμπτώματα όπως: άγχος, αυπνία, βήχα, νεφρά, κατάλοιπα στους πνεύμονες.

Σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτης δόσης εμβολίου, εκτίμησε ότι «πιθανόν να χρειαστεί», προσθέτοντας ότι «καλό είναι να περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών.

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12, εκτίμησε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι είναι ασφαλής και αποτελεσματικός, λέγοντας πως το να κλείνουν τα σχολεία δεν είναι καλό για τα παιδιά.