«Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!»

«Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!»

Η ενημερωτική καμπάνια της Πολιτικής Προστασίας είναι στον «αέρα»

«Μπορούμε να σβήσουμε μια φωτιά, αλλά δεν μπορούμε να σβήσουμε τις τραγικές συνέπειές της. Δεν παίζουμε με τη φωτιά, γιατί η φωτιά δεν παίζει μαζί μας!». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της ενημερωτικής καμπάνιας της Πολιτικής Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, «κάθε αντιπυρική περίοδος αποτελεί πρόκληση για όλους και φέτος, η Πολιτική Προστασία, με προγραμματισμό και συντονισμένες ενέργειες, ενισχύει την αντιπυρική θωράκιση της χώρας μας. Με βελτιωμένο, σύγχρονο εξοπλισμό, με έμφαση στην ενίσχυση του προσωπικού της, αλλά και με στοχευμένη ενημέρωση των πολιτών».

Η καμπάνια που είναι ήδη «στον αέρα» αναδεικνύει τις συχνότερες αιτίες εκδήλωσης πυρκαγιάς, όπως είναι το κάψιμο ξερών χόρτων ή κλαδιών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, τα σκουπίδια στο δάσος, καθώς και η χρήση υπαίθριων ψησταριών.

«Ας θυμόμαστε το αυτονόητο: Όλοι μας πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί αυτά τα λάθη είναι στο χέρι μας να τα αποφύγουμε. Παραμένουμε σε εγρήγορση, προστατεύουμε το φυσικό μας περιβάλλον, την περιουσία, την ίδια τη ζωή κάθε συμπολίτη μας», επισημαίνει η Πολιτική Προστασία, τονίζοντας ότι στόχος είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών.

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί του Ομίλου Πολίτη, η εταιρεία του Ομίλου Politis out of Home, με 800 όψεις σε στάσεις λεωφορείων και τοποθέτηση αφισών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και η Interbus που «έντυσε» με το συγκεκριμένο μήνυμα λεωφορεία και τρόλεϊ στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.