Στο Εφετείο ο Χρήστος Παππάς – Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί

Στο Εφετείο ο Χρήστος Παππάς – Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί

Προς εκτέλεση το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών - Δείτε εικόνες του News

Το κατώφλι του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο πέρασε ο επί σειρά μηνών φυγόποινος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο Χρήστος Παππάς έφτασε στο Εφετείο με συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Αμέσως μετά ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται όλοι οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου που βρίσκεται στο Μαλανδρίνο μαζί με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά.

Ο 59χρονος παρέμενε άφαντος εδώ και περίπου εννέα μήνες. Εξαφανίστηκε αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και 3 μήνες ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής προκειμένου να μην οδηγηθεί στη φυλακή μαζί με τους συγκατηγορουμένους του.

Σύμφωνα με τις αρχές τις τελευταίες 10 ημέρες υπήρχαν ότι ο φυγόποινος κρυβόταν σε διαμέρισμα της οδού 28ης Οκτωβρίου, στου Ζωγράφου με τη βοήθεια μιας 52χρονης Ουκρανής που έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Παππάς δεν αντιστάθηκε αλλά ακολούθησε τους αστυνομικούς που τον μετέφεραν με χειροπέδες στον 10ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Μαζί με τον Χρήστο Παππά συνελήφθη και η 52χρονη η οποία θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τον συνήγορο του Χρήστου Παππά, Περικλή Σταυριανάκη ο εντολέας του όλους αυτούς τους μήνες δεν έφυγε από την Ελλάδα και πρόθεση του, όπως του είπε, ήταν να παραδοθεί άμεσα.
Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίζεται πως από το διαμέρισμα στου Ζωγράφου ήταν περαστικός.

Δείτε εικόνες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος