Άδικες συλλήψεις καταγγέλλει ο Κούγιας για το φερόμενο «κύκλωμα μαϊμού συνταγογραφήσεων του ΕΟΠΠΥ»

Άδικες συλλήψεις καταγγέλλει ο Κούγιας για το φερόμενο «κύκλωμα μαϊμού συνταγογραφήσεων του ΕΟΠΠΥ»

Κατηγορεί τους αστυνομικούς για παράνομη προσπάθεια να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι

Την υπεράσπιση των κατηγορούμενων για το φερόμενο «κύκλωμα μαϊμού συνταγογραφήσεων του ΕΟΠΠΥ» ανέλαβε το γραφείο του Αλέξη Κούγια, που με ανακοίνωσή του αφενός θεωρεί άδικη τη σύλληψή τους και αφετέρου καταγγέλλει παρατυπίες στη διάκριση της ανάκρισης από τους αστυνομικούς.

Στην ανακοίνωση από το γραφείο του δικηγόρου, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «Βρισκόμαστε στη δύσκολη θέση να καταγγείλουμε τους αρμόδιους αστυνομικούς της οικονομικής υπηρεσίας οικονομικού εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. για την χωρίς καμία νομική δικαιολογία σύλληψη των κατηγορουμένων με την εφαρμογή της αυτοφώρου διαδικασίας», ενώ τονίζεται πως «για μία δικογραφία 3.000 σελίδων και την παράνομη προσπάθεια των συγκεκριμένων αστυνομικών να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, χωρίς οι κατηγορούμενοι κι εμείς οι δικηγόροι τους να λάβουμε γνώση έστω και ενός εγγράφου απ’ αυτήν τη δικογραφία των 3.000 σελίδων».

Μάλιστα, κατηγορεί ευθέως τον ΕΟΠΠΥ ότι αυτό γίνεται για να αποφύγει την πληρωμή των 2 εκατ. ευρώ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε βέβαιοι, τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας, κος Αλέξιος Κούγιας, όσο κι εμείς, οι υπόλοιποι συνεργάτες του, ότι αυτή η ιδιαίτερα διογκωμένη και χωρίς αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία υπόθεσις δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να αποφύγει ο ΕΟΠΥΥ να καταβάλει 2.000.000 ευρώ, τα οποία οφείλονται στους εντολείς μας και θα καταρρεύσει αύριο ενώπιον της κυρίας Ανακριτού Διαφθοράς, η οποία θα διενεργήσει την ανάκριση».