Γιάννης Ζουγανέλης: Έγραψε τραγούδι για την πανδημία – «Έλα να σου δώσω μια μπουνιά»

Γιάννης Ζουγανέλης: Έγραψε τραγούδι για την πανδημία – «Έλα να σου δώσω μια μπουνιά»

Τα φιλιά κι οι αγκαλιές έγιναν... μπουνιές

Ο έρωτας, το φιλί, η αγκαλιά και το χάδι είναι χωρίς αμφιβολία οι «πρωταγωνιστές» σε αμέτρητους στίχους ελληνικών και ξένων τραγουδιών. Ωστόσο, η πανδημία «φρέναρε» τις εκφράσεις αγάπης αυτού του τύπου. Ο Γιάννης Ζουγανέλης αποφάσισε να γράψει ένα τραγούδι για την κίνηση που αποτελεί το νέο θερμό «γεια» της πανδημίας και να πατήσει μελωδικά πάνω στον χαιρετισμό με... σφιχτή γροθιά.

«Έλα να σου δώσω μια μπουνιά» είναι ο τίτλος του τραγουδιού, που αναφέρεται σε μία... μμπουνιά που δεν είναι βίαιη και δεν έχει επιθετική διάθεση. Πρόκειται για τη γροθιά μας, που «συναντά» και αγγίζει στιγμιαία τη γροθιά των αγαπημένων μας ανθρώπων και με το «χτύπημα», ο αποδέκτης δέχεται τα θετικά μας συναισθήματα.

«Είναι μία τρυφερή προσέγγιση στην έλλειψη της τρυφερότητας της περιόδου της Covid-19, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τους περιορισμούς, είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργούμε και ως άνθρωποι ο ένας για τον άλλον», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Έλα να σου κάνω μια γλυκιά μπουνιά, αφού να σ' αγγίξω είναι απειλή, μέσα σ' αυτόν τον κρύο κι άρρωστο ντουνιά, είναι το καινούργιο μας φιλί», αναφέρουν οι στίχοι του Αντώνη Παπαϊωάννου στο ρεφρέν, με τον διάσημο μουσικοσυνθέτη να επισημαίνει ότι το νέο τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το νέο τρόπο χαιρετισμού, που συμβαδίζει με τα μέτρα προστασίας για τη μη διάδοση και εξάπλωση του κορονοϊού.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι προς το παρόν παρουσιάζεται μόνο μέσω του youtube και είναι φτιαγμένο με απλό τρόπο, αλλά πολύ σύντομα θα αποτελέσει μέρος της νέας μου κυκλοφορίας, που θα αποτελείται από τραγούδια που έγραψα μέσα στην περίοδο της καραντίνας», λέει ο κ. Ζουγανέλης.

Αν και το συγκεκριμένο τραγούδι έχει μία σαρκαστική διάθεση, όπως συνηθίζει να κάνει ο δημοφιλής παρουσιαστής σχολιάζοντας καταστάσεις της επικαιρότητας, ο ίδιος, έχει άλλους λόγους για να αισθάνεται πραγματικά περήφανος. Πρόσφατα, εκδόθηκε στις ΗΠΑ από την εταιρεία International Connections ένα διπλό instrumental CD, που περιλαμβάνει 27 κομμάτια σε δική του μουσική κι ενορχήστρωση, το οποίο καθίσταται ως κυκλοφορία παγκόσμιας εμβέλειας, αφού ήδη κυκλοφορεί σε 10 Πολιτείες της Αμερικής.

«Σκοπός μου είναι μέσα από τη μουσική μου να επικοινωνήσω την ελληνική κουλτούρα και κυρίως την αρχαιοελληνική σκέψη και φιλοσοφία», αναφέρει ο Γιάννης Ζουγανέλης. Παραγωγός του συγκεκριμένου δίσκου είναι ο George Brown Junior, είναι ένας από τους καλύτερους ερευνητές στη σύγχρονη μουσική και εκδότης οργανικής μουσικής, ο οποίος ανακάλυψε τον Γιάννη Ζουγανέλη ακούγοντας ραδιόφωνο, όταν η Ακαδημία του Μονάχου παρουσίαζε μέρος της σαραντάχρονης πορείας του στην οργανική μουσική.

Το νέο τραγούδι του Γιάννη Ζουγανέλη:

Παρακαλούμε περιμένετε ...