Συγκατηγορούμενος του Φουρθιώτη καταγγέλλει ότι κινδύνευσε η ζωή του στη φυλακή

Συγκατηγορούμενος του Φουρθιώτη καταγγέλλει ότι κινδύνευσε η ζωή του στη φυλακή

Ο συνήγορός του υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου

Mηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ένας εκ των προφυλακισμένων στην υπόθεση του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη, καταγγέλλοντας ότι κινδύνευσε η ζωή του μέσα στη φυλακή.

Σε ανακοίνωση του ο συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνος Γώγος αναφέρει, ότι ο εντολέας του "επιδιώκει να γνωστοποιήσει την κατάσταση την οποία και βιώνει στα Κ.Κ. Λάρισας" και για το λόγο αυτό "κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπαιτίου, καθώς ενώ είναι κρατούμενος, έπαθε σηψαιμικό επεισόδιο στο πόδι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χάσει τη ζωή του, αλλά και το άκρο του. Έχει ήδη υποστεί έξι (6) χειρουργεία και θα είναι μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης του άκρου του".

Ο δικηγόρος επισημαίνει ότι "απόλυτη ευθύνη της υγείας και της διαβίωσης του κρατουμένου έχουν αποκλειστικά και μόνον τα όργανα σωφρονισμού του" και συμπληρώνει ότι "ευελπιστεί η Δικαιοσύνη να επιληφθεί άμεσα της υποθέσεως, αναζητώντας τις ποινικές ευθύνες σε όσους οδήγησαν τον κρατούμενο να κινδυνεύσει να χάσει το πόδι του εντός της φυλακής".