Επίθεση σε Μητροπολίτες: Γνωστός για παραβατική συμπεριφορά ο ιερέας – Τι είχαν βρει εκεί που έμενε

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Γνωστός για παραβατική συμπεριφορά ο ιερέας – Τι είχαν βρει εκεί που έμενε

Γιατί δεν είχε συλληφθεί όταν τον έπιασαν με κοκαΐνη

Ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες γίνονται γνωστές για το παρελθόν και τη δράση του 37χρονου ιερέα που επιτέθηκε σε Μητροπολίτες με καυστικό υγρό, στη Μονή Πετράκη.

Ειδικότερα, οι κάτοικοι της Αγ. Βαρβάρας, της προηγούμενης ενορίας του ιερέα, γνώριζαν την παραβατική συμπεριφορά του, που, όπως φαίνεται, τον οδήγησε και στην καθαίρεσή του από το εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της της κοινότητας Σπ. Κουτσιαντής αναφέρθηκε στα δύο χρόνια παραμονής του ιερέα εκεί. Ανέφερε ότι τα πρώτα δείγματα που είχαν ήταν τα «δανεικά και αγύριστα» που ζητούσε άνευ λόγου. Αρχή του τέλους φαίνεται ότι υπήρξαν τα ναρκωτικά και οι σύριγγες που εντόπισαν, μετά την αναχώρησή του, οι ενορίτες στην οικία που του παρείχε η κοινότητα. Λίγο πριν σε συνεννόηση με τον μητροπολίτη είχε δρομολογηθεί η μετάθεσή του στο Καλοχώρι Ημαθίας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και την επικύρωση της καθαίρεσης, για την οποία χρειάστηκε μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσιαντής, ο ιερέας κατά την παραμονή του στην Αγ Βαρβάρα, κατάφερε με τη στάση του να διχάσει το χωριό και κατήγγειλε ότι ο καταδικασθείς απειλεί τον σημερινό ιερέα της Αγ. Βαρβάρας, τον οποίο και θεωρεί υπεύθυνο για την καθαίρεσή του.

Ο ιερέας είχε εντοπιστεί και με ποσότητα κοκαΐνης στις Σέρρες από την Ασφάλεια, όπως είπε ο πρόεδρος της Αγ. Βαρβάρας, αλλά δεν ακολούθησε σύλληψη καθώς εκκρεμούσε το συνοδικό δικαστήριο.