Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Γι’ αυτό διακόψαμε τη διάθεση των δωρεάν self test 

Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Γι’ αυτό διακόψαμε τη διάθεση των δωρεάν self test 

«Θα υπάρχουν κι άλλα κανάλια διανομής, όπως τα Super Market», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου

Το δικό τους... μπαϊράκι σήκωσαν οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, καθώς αποφάσισαν στην διακοπή δωρεάν διάθεσης από τα φαρμακεία των self test, που ανιχνεύουν τον κορονοϊό.

Ο  ΓΓ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Γιώργος Κιοσές μίλησε στην ΕΡΤ, όπου γνωστοποίησε έκανε ότι από σήμερα κιόλας «έχει ανασταλεί η διάθεση των κρατικών self test από τα φαρμακεία», ωστόσο όπως διευκρίνισε τα προς πώληση self test θα συνεχίσουν να διατίθενται κανονικά.

Ο κ. Κιοσές είπε συγκεκριμένα, ότι με ομόφωνη απόφαση του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προχώρησε την αναστολή της διάθεσης από το πρωί της Τετάρτης, με τους φαρμακοποιούς όλης της πόλης να επιστρέφουν στις φαρμακαποθήκες τα κρατικά self test.

Ρωτήθηκε γιατί πάρθηκε αυτή η απόφαση να δίνονται από τα φαρμακεία τους και απάντησε τα εξής: «Οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να ανεχτούν να εμπαίζονται και να παίζονται παιχνίδια στην πλάτη τους μεταξύ των κκ. Σκέρτσου και Γεωργιάδη ότι θα υπάρχουν κι άλλα κανάλια διανομής, όπως τα Super Market».