Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τις δηλώσεις Μπαλάσκα περί διεφθαρμένων δικαστικών

Εισαγγελική παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο για τις δηλώσεις Μπαλάσκα περί διεφθαρμένων δικαστικών

Ξεκίνησε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας

Την εισαγγελική έρευνα προκάλεσε ο συνδικαλιστής της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας με όσα δήλωσε περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών.

Η αναφορά του συνδικαλιστή ότι «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία, αφού σε ανακοίνωση της έκανε λόγο για "ανεύθυνη χυδαιότητα", διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σχετικά δημοσιεύματα αλλά και απομαγνητοφωνημένα τα επίμαχα αποσπάσματα των δηλώσεων του κ. Μπαλάσκα.

Έτσι, ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα με τις δηλώσεις ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Επίσης Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διατάξει την διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα.

Όσα είπε ο συνδικαλιστής αστυνομικός έχουν θορυβήσει τους πάντες, ειδικά που τις τελευταίες μέρες έχουν συμβεί πολλά εν ψυχρώ εγκλήματα κι άλλες εγκληματικές ενέργειες.