Κορονοϊός: Το μοντέλο της Σιγκαπούρης – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον έλεγχο των τουριστών

Κορονοϊός: Το μοντέλο της Σιγκαπούρης – Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τον έλεγχο των τουριστών

Έλεγχος με τεστ αναπνοής

«Δικλείδες ασφαλείας» αναζητά η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι τουρίστες που θα έρθουν στη χώρα μας θα γνωρίζουν εγκαίρως εάν είναι θετικοί στον κορονοϊό.

Το θέμα μάλιστα έχει τεθεί και από μεγάλους τουριστικούς πράκτορες καθώς ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που θα φτάσει στη χώρα μας δεν θα είναι εμβολιασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ένα τεστ συνήθως 72 ωρών οι περισσότεροι, για να μπορούν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Προβληματισμός ωστόσο επικρατεί για το κατά πόσο οι υποδομές των νησιών μπορούν να «σηκώσουν» έναν τόσο μεγάλο όγκο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το πιθανότερο σενάριο που βρίσκεται υπό συζήτηση είναι να συγκεντρώνονται όλα τα τεστ και να πηγαίνουν στα νησιά που έχουν αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα, να στέλνονται με την πρωινή ή την μεσημεριανή πτήση, να γίνεται η επεξεργασία των τεστ και σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν τις απαντήσεις οι τουρίστες για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Την ίδια ώρα «πονοκέφαλο» αποτελεί για την κυβέρνηση η είσοδος των τουριστών στα σύνορα.

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στα χερσαία σύνορα, Εύζωνος, Προμαχώνα, καθώς υπάρχει και ο φόβος για πλαστά πιστοποιητικά. Γι αυτό τον λόγο υπάρχει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μοντέλο της Σιγκαπούρης, δηλαδή ένα τεστ αναπνοής που γίνεται όπως το αλκοτέστ και δίνει αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό με ποσοστό επιτυχίας 90%.