Μεγάλη ανησυχία στο νοσοκομείο Αγρινίου: Στο 100% η θνητότητα στις ΜΕΘ για κορονοϊό

Μεγάλη ανησυχία στο νοσοκομείο Αγρινίου: Στο 100% η θνητότητα στις ΜΕΘ για κορονοϊό

Κανένας ασθενής που νοσηλεύτηκε στις πέντε κλίνες δεν κατάφερε να ζήσει - Ανακοίνωση με αιχμές από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια για τον διοικητή του νοσοκομείου

Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να δείχνει ύφεση στην Ελλάδα, ωστόσο το ποσοστό θανάτων παραμένει υψηλό,. Μάλιστα, μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η κατάσταση στο νοσοκομείο του Αγρινίου, καθώς η θνητότητα στις ΜΕΘ για κορονοϊό είναι στο 100%!

Για το θέμα που έχει προκύψει μίλησε την εκπομπή LIVE NEWS του Mega ο δημοσιογράφος του AGRINIO PRESS, Χρήστος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος τόνισε κανένας ασθενής που νοσηλεύτηκε στις πέντε κλίνες της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου δεν κατάφερε να ζήσει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Μπακόπουλο μόλις ένας ασθενής κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ ζωντανός, όμως και αυτός κατέληξε δύο 24ωρα αργότερα. «Τα στοιχεία που εξετάζουμε είναι από τον Νοέμβριο του 2020, όταν και η ΜΕΘ του νοσοκομείου έγινε αποκλειστικά ΜΕΘ Covid» σημείωσε ο κ. Μπακόπουλος.

«Αυτό το ποσοστό μας ανησυχεί και έχουμε ξεκινήσει έρευνα, καθώς πανελλαδικά το ποσοστό θνητότητας στις ΜΕΘ μπορεί να φτάνει στο 75-80%» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλοακαρνανίας.

Ανακοίνωση με αιχμές από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια 

Εξάλλου, η 6η Υγειονομική Περιφέρεια αναφέρθηκε στο ζήτημα και κάνει λόγο για παραλείψεις από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας».

Παρακαλούμε περιμένετε ...